”Chirurgul” Alexa are un mesaj surprinzător pentru Valeriu Iftime: ”Să schimbe puțin cercul de sfătuitori!”

Dan Alexa, fostul antrenor al echipei patronată de Valeriu Iftime, și-a recunoscut eșecul de la Botoșani, precizând că a preferat să plece în momentul în care a realizat că nu are soluții pentru evitarea retrogradării.

”Chirurgul” Alexa are un mesaj surprinzător pentru Valeriu Iftime: ”Să schimbe puțin cercul de sfătuitori!”

 Dan Alexa  

Dan Alexa a explicat, în cadrul "Un Podcast la alt nivel", că relaţia pe care a avut-o cu Valeriu Iftime a fost una bună şi că echipa încă are şanse să se salveze de la retrogradare.

Fostul antrenor a așezat ”pe tapet” și multiplele greșeli pe care le-a identificat în perioada în care a antrenat la Botoșani.

”Sigur se putea face mai mult, doar că la Botoșani, analizând situația, s-au făcut, din punctul meu de vedere, niște greșeli mari în vară: s-a făcut un lot dezechilibrat din punct de vedere al pozițiilor și atunci când concepi un lot este foarte important să găsești tot timpul un echilibru, ori la Botoșani a lipsit asta”, a spus Dan Alexa în cadrul discuției din ”Un Podcast la alt nivel”.

Cel supranumit ”Chirurgul” a vorbit și despre jucătorii străini, ”mulți în afara listei”.

”E o listă de douăzeci și cinci, ce e peste se iese din listă și atunci jucătorii aceia nu-i poți folosi. Automat apar foarte multe probleme; în momentul în care ai cinci-șase jucători pe care știi că nu poți să-i folosești, dar care trebuie să se antreneze, deja apar niște probleme. În concluzie s-au făcut niște greșeli, au anumiți jucători foarte buni, cu calități certe, din păcate pentru ei, le-a lipsit și șansa în multe momente. E un moment greu, dar nu e nimic pierdut. Părerea mea e că, dacă Valeriu Iftime face pașii corecți în perioada aceasta de iarnă, au șanse să se salveze de la retrogradare”.

Cu toate acestea, Alexa a avut numai cuvinte de apreciere la adresa patronului clubului de la Botoșani. Însă, pentru a salva echipa, Valeriu Iftime trebuie să investească, dar și să ”crească puțin pragul salarial”.

”Valeriu Iftime e tipul de patron foarte carismatic, smart, foarte deștept. Îl respect foarte mult, pentru că îmi place să respect oamenii cu care am lucrat indiferent de situație, indiferent cum plec. Cu siguranță am și eu partea mea de vină. Valeriu Iftime, dacă va investi în iarnă, se poate salva de la retrogradare. Trebuie doar să-și schimbe puțin optica, nu mai are șanse în momentul acesta decât așa. Trebuie să aducă niște jucători, să crească puțin pragul salarial și trebuie să scape de balastul care la Botoșani există”.

Atenție la ”sfătuitori”!

Dan Alexa a avut și un sfat surprinzător pentru Valeriu Iftime: să fie mai atent la ”sfătuitorii” de la club!

”Îmi doresc foarte mult să reușească (Valeriu Iftime, nota red.), este un patron care investește, condițiile la Botoșani sunt bune atât de antrenament, cât și de pregătire, de vitaminizare. El vrea, doar că a făcut niște greșeli, cred că trebuie să schimbe puțin cercul de sfătuitori și să facă pașii corecți. Dacă nu investește, în iarnă va retrograda. (”Sfătuitorii au mare influență”, moderator) Nu sunt ei de vină (sfătuitorii, nota red.), ci cei  care ascultă. Adică Valeriu Iftime este chiar un tip foarte carismatic. Nu  vorbim de patron, de angajat, ca și tip, foarte carismatic. Prinde imediat ideile, îi place foarte mult fotbalul. Cred că are capacitatea să-și dea seama de niște lucruri. Are deja experiență în fotbal, este de foarte mulți ani. Botoșaniul, dacă nu greșesc, are unsprezece ani de fotbal în Liga I. Botoșaniul este structurat ca filozofie să ia jucători, nu cu investiții foarte mari, să-i vândă și să se autofinanțeze ca și club. Le-a mers foarte mult timp așa…”, a adăugat fostul antrenor al FC Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
122

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
475

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
186

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...