Cel mai frumos cadou pe care un botoșănean îl face României: Iulian Rotariu, pe podium la ultramaratonul din Antarctica!

Cel mai frumos cadou pe care un botoșănean îl face României: Iulian Rotariu, pe podium la ultramaratonul din Antarctica!

   Foto: Facebook/Andrew George Raynolds

Pompierul maratonist, angajat al ISU Botoșani, a terminat ultramaratonul The Last Desert Antarctica pe podiumul competiției, el fiind al doilea la finish, dar foarte aproape de prima poziție.

Câștigătorul competiției The Last Desert Antarctica este Wong ho Chang, din Hong Kong, liderul absolut al circuitului 4 DESERTS. În momentul în care care Chang a trecut linia de sosire, Iulian Rotariu mai avea de parcurs 4 kilometri și jumătate, potrivit imx.ro

Este cel mai frumos cadou pe care un botoșănean îl face României astăzi! "Mă întreb tot timpul dacă ştie cineva cum poate să îl facă pe Dumnezeu să zâmbească. Eu de fiecare dată, şi cam des în ultima perioadă, când „vorbesc” cu Dumnezeu, îi spun planurile mele de viitor, şi Dumnezeu râde de-a binelea, nu doar zâmbeşte! Îmi doresc multe, dar mai ales să ajut, cum şi eu la rândul meu am fost ajutat. Important este să pot alerga pentru o cauză, pentru un scop mai nobil decât cel de a ajunge primul", ne povestea acum ceva timp Iulian Rotariu.

În Antarctica, Iulian a alergat pentru copiii cu autism din Botoșani. 

"The Last Desert" din Antarctica se clasează în primele zece curse din lume ca dificultate. Cursa are loc în cea mai neîmblânzită zonă din lume, la temperaturi de minus 40 de grade. Şi de această dată, Iulian Rotariu va alerga în spirit caritabil, 250 de kilometri în șapte zile, pentru a face cunoscută cauza copiilor cu autism. Zilnic va alerga, atât timp cât condițiile meteorologice vor fi prielnice, cu tot cu echipamentul obligatoriu în spate, pentru a putea supraviețui șapte zile în Antartica (sac de dormit, echipament nesar supraviețuirii în condiții de ger năprasnic, mâncarea și suplimentele nutritive)

La mulți ani, România! La mulți ani, Iulian Rotariu!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Florentina Tonita

(Supra)Viețuitorii. Profesorul nevăzător din Botoșani care ne predă lecția Iubirii: ”Nu e dramatic, nu e greu. E doar un pic complicat!” (Foto, Video)

Duminică, 5 Mai 2024
1273

Când l-am întâlnit pentru prima dată, era un adolescent entuziast cât să devină pasionat de tot ce înseamnă trăirea întru frumos. Era temerarul din vârfu...

Fetița din Germania cu rădăcini în Vorona, care a descoperit frumusețea ortodoxiei: ”Cântările bizantine sunt foarte frumoase pentru cei care le înțeleg” (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
1434

Maria și Klaus s-au cunoscut la un concert în Austria. El neamț, ea româncă din Vorona. El nu cunoscuse până atunci ortodoxia, ea crescuse înconjurată de colindele și pri...

In memoriam Vasile Mardare, artistul din Botoșani care a murit la doar 47 de ani! (Foto, Video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
523

"Sunt un om simplu cu tristețile, cu bucuriile și iubirile sale, la fel ca toată lumea. Atâta timp cât mai pot și sunt în putere, voi scrie muzică, pentru că atunci c&acir...