Campioana din Botoșani care își ține medaliile într-o cutie de pantofi: ”Am luat sportul în brațe și nu i-am mai dat drumul”

Are 17 ani, iar ultimii șapte i-a trăit în sistemul de protecție din Botoșani. Atletismul i-a dat o direcție în viață. Întrebată ce își dorește, Vasilica a spus: ”Echipament și un suport pentru medaliile mele!”.

Campioana din Botoșani care își ține medaliile într-o cutie de pantofi: ”Am luat sportul în brațe și nu i-am mai dat drumul”

Fiecare pas al Vasilicăi înseamnă o mică victorie pe drumul către o șansă pe care viața părea să i-o refuze cu încăpățânare.

Iar șansa Vasilicăi, astăzi, se numește atletism. Viața grea, provocările la tot pasul, lipsa unui cămin adevărat nu au reușit să o doboare. Ambiția, determinarea, bunul simț și mai ales munca de fiecare zi au dus-o acolo unde a visat mereu: pe podiumul competițiilor naționale.

Vasilica Clicinschi, din cadrul Casei de Tip Familial pentru Tranzit, a participat la mijlocul lunii iunie la Campionatul Național de Marș 20 km, la București.

Ambiția și numeroasele ore de antrenament au încununat cu succes participarea la campionat, Vasilica obținând Locul 3 individual tineret și Locul 2 cu echipa senioare. ”O felicităm și îi urăm mult succes mai departe”, era mesajul transmis pe 19 iunie de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani.
 



”Am luat sportul în brațe și nu i-am mai dat drumul”

Are 17 ani, iar ultimii șapte i-a trăit în sistemul de protecție din Botoșani. Cam de atunci a început să îndrăgească și atletismul, care i-a dat o direcție în viață.

“Din momentul în care m-am văzut pe podiumul României, am știut că acesta este drumul meu în viață și de atunci am luat sportul în brațe și nu i-am mai dat drumul”, mărturisește Vasilica.

A câștigat deja zeci de medalii la competițiile de atletism la care a participat.

Așa cum oricine intuiește, viața de sportiv nu este deloc ușoară, iar sacrificiile și nevoile Vasilicăi sunt la fel de mari precum performanțele ei.

”Muncește din greu pentru a atinge culmile succesului, iar noi îi oferim sprijinul emoțional de care are nevoie și un loc al ei în care să se odihnească după antrenamente – de o lună locuiește în Centrul de Tranzit din Botoșani”, au precizat reprezentanții Hope and Homes for Children Romania.

Întrebată zilele acestea ce își mai dorește, Vasilica a răspuns imediat: „Echipament complet de alergare și un suport pentru medaliile mele”.
 




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Florin Piersic, dus de urgență cu elicopterul SMURD la București! Care este starea de sănătate a marelui actor

astăzi, 07:34
81

Actorul se afla internat la Institutul Inimii „Dr. Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca.Managerul spitalului din Cluj-Napoca a declarat, pentru Cluj24, că transferul actorului a fost u...

Copii opăriți cu ciorbă în a doua zi de Paști, unul dintre ei transferat la Iași cu arsuri pe corp!

astăzi, 07:15
182

Momente cumplite pentru o familie din Botoşani, în a doua zi de Paşti. Doi fraţi, de 2 şi 3 ani, s-au opărit cu ciorbă clocotită. Unul dintre copii a fost trimis de urgenţă la Iaşi....

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul; Sfântul Cuvios Arsenie cel Mare (Harţi)

astăzi, 07:00
22

Trecerea la Domnul a Sfântului Apostol şi Evanghelist Ioan se prăznuieşte în fiecare an la 26 septembrie, zi în care s-a arătat pe larg şi viaţa sa deosebită. Astăzi, cinstim...