Astăzi: FC Botoşani – Dinamo, ora 19:55! Meciul 100 pentru Marius Croitoru în Liga 1

Astăzi: FC Botoşani – Dinamo, ora 19:55! Meciul 100 pentru Marius Croitoru în Liga 1

Marius Croitoru va ajunge, în timpul duelului dintre FC Botoșani și Dinamo, la 100 d eprezențe ca principal pe prima scenă a fotbalului românesc.

FC Botoșani și Dinamo se duelează luni, 7 februarie 2022, de la pra 19:55, în ultimul meci al etapei din Liga 1. Pentru Botoșani, acest meci este ca o ”minge la fileu” pentru calificarea în playoff, deoarece Universitatea Craiova, Rapid, Farul, Voluntari, FCSB sau CFR s-au încurcat în această etapă.

Dacă FC Botoșani o învinge pe Dinamo, trupa lui Marius Croitoru ajunge la 41 de puncte, cu 7 peste Rapid, prima echipă din afara locurilor de playoff, cu șase etape rămase de jucat. În sezonul precedent, FC Botoșani a ocupat, la sfârșitul sezonului regulat, locul șase, adică ultimul care asigură prezența în playoff, cu 42 de puncte.

29 octombrie 2021, FC Botoşani - Farul 0-2: a fost singura înfrângere suferită de moldoveni în ultimele opt meciuri disputate pe teren propriu în campionat, în rest au trei victorii şi patru rezultate de egalitate.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de 21 de ori în principala competiţie internă, de nouă ori s-au impus moldovenii, șapte ori au câştigat bucureştenii, iar alte cinci partide s-au terminat la egalitate.

Palmares cu FC Botoşani gazdă: 10 meciuri - 6 succese FC Botoşani - două remize - două victorii Dinamo.

Primele dispute din campionat au fost cele din ediţia 2013/2014, când Dinamo s-a impus în ambele jocuri, 1-0 acasă (George Ţucudean) şi 2-1 în deplasare (dublă Bilinski / Istvan Fulop).

Întâiul succes din contul moldovenilor: 14 septembrie 2014, FC Botoşani - Dinamo 3-2. Acest joc a intrat în istoria grupării botoşănene drept primul disputat acasă în nocturnă.

Două remize albe s-au înregistrat de-a lungul timpului, dintre care una singură cu FC Botoşani gazdă, pe 23 octombrie 2017.

Ultima victorie din contul bucureştenilor: 22 aprilie 2019, Dinamo - FC Botoşani 1-0.

Cea mai mare diferenţă de scor: 24 ianuarie 2021, FC Botoşani - Dinamo 4-0.

Cea mai recentă întâlnire directă: 19 septembrie 2021, Dinamo - FC Botoşani 1-2, goluri înscrise de Gabriel Torje, respectiv Hervin Ongenda şi Herve Kage.

Partida va fi una specială pentru Marius Croitoru, care va bifa meciul 100 în Liga 1, el fiind cel mai longeviv antrenor activ pe prima scenă. De reamintit faptul, că sub conducerea sa, FC Botoşani s-a calificat de două ori în play-off, în ediţiile 2019/20 şi 2020/21.

Marius Croitoru vs Flavius Stoican: duel în premieră pe prima scenă;

Flavius Stoican vs FC Botoşani în Liga 1: 13 jocuri - 5 victorii - 3 remize - 5 înfrângeri.

Partida va fi transmisă în direct de LOOK Sport, DIGI Sport și TELEKOM Sport.

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
294

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
508

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
149

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...