Altar de flori și lumânări în școala lui Ionuț, băiatul care a murit electrocutat: ”Pășise cu fermitate și dorința de afirmare către canotaj!”

În urmă cu doar câteva zile, Ionuț își reîntâlnea colegii de la Botoșani și le promitea că, ”atunci când va fi celebru, nu-i va uita”.

Altar de flori și lumânări în școala lui Ionuț, băiatul care a murit electrocutat: ”Pășise cu fermitate și dorința de afirmare către canotaj!”

Multe lacrimi și tăcere în Școala Gimnazială nr. 1 din Vlădeni, județul Botoșani. Colegii lui Ionuț, dar și profesorii adolescentului, sunt încremeniți de durere. Nu își pot imagina că băiatul plin de viață, jucăuș, ”dar și serios”, a plecat în altă lume.

”Altar de flori și lumânări la fereastra clasei a VII-a din școala noastră, fereastră prin care, până mai ieri, privea spre înalt Ionuț Marian Hîrtie, băiatul mereu vesel, altruist, reponsabil și dornic de acțiune”, este mesajul îndurerat transmis de către coelctivul Școlii Gimnaziale nr. din Vlădeni, județul Botoșani.

”John, drum lin spre lumină!”

În urmă cu doar câteva zile, Ionuț și-a revăzut colegii de la Vlădeni. ”Parcă și-a luat rămas bun”, își spun astăzi, păstrând cu inima strânsă amintirea băiatului care trăia pentru un vis mare: acela de a deveni cel mai bun în canotaj.

”De puțin timp luase hotărârea să practice un sport nobil, canotajul, spre care pășise cu fermitate și dorința de afirmare. Ne pusesem speranțe în el, iar colegii, cu care s-a reîntâlnit zilele trecute și de la care, parcă, și-a luat ”Rămas bun!”, l-au făcut să le promită că, atunci când va fi celebru, nu-i va uita. Banca, deși goală, păstrează deopotrivă spiritul lui ludic, dar și serios. Va rămâne mereu în inimile celor care l-au cunoscut! ”John”, drum lin spre lumină!”, au scris profesorii lui Ionuț.

A murit la clubul unde visa să devină un mare sportiv

Ionuț se afla la Complexul Sportiv Național de Canotaj din Orșova, acolo unde a murit, marți după-amiaza, electrocutat la un panou electric. Potrivit informațiilor furnizate imediat după tragedie, copiii se jucau de-a v-ati ascunselea. Ionuț se ascunsese în camera tehnică a unității, s-a urcat pe un panou electric, acolo unde a fost electrocutat.

Polițiștii din municipiul Orșova a fost sesizați cu privire la faptul că la complexul sportiv din municipiu o persoană s-a electrocutat. La fața locului s-au deplasat polițiștii orșoveni care, din primele verificări efectuate, au stabilit că un minor de 14 ani ani, în timp ce se juca împreună cu alți colegi din cadrul complexului, acesta s-ar fi ascuns în camera tehnică a unității, pe un panou electric, fiind găsit decedat.

Trupul neînsuflețit a fost ridicat și transportat la Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzelor decesului.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și neglijență în serviciu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șoferiță cu „boala vitezei” trasă pe dreapta de polițiști, avea și permisul suspendat!

Sâmbătă, 22 Iunie 2024
519

La data de 21 iunie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Bucecea, un autoturism, condus de o femeie de 40 de ani, care rula cu viteză...

Cămașa cu altiță celebrată la Botoșani (Foto)

Sâmbătă, 22 Iunie 2024
164

Expoziția „Suprapuneri estetice - Cămașa românească”, recent vernisată la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian”, se înscrie în ceea ce numim celebrarea un...

Povestea Ioanei, fata cu vise de aur din Botoșani. A făcut facultatea ajutată de „Glasul Vieții”: O singură restanță din cauza laptopului vechi!

Sâmbătă, 22 Iunie 2024
478

Ioana Calinic,  în vârstă de 23 de ani, a reușit să urmeze Facultatea de Design din cadrul Universității de Arte ,,George Enescu” din Iași (UNAGE) datorită părintelui Da...