A murit cea mai titrată jucătoare de scrabble a României! (Foto)

A fost cea mai titrată jucătoare de scrabble a României, campioană națională în limbile română și franceză, Maestră a Sportului.

A murit cea mai titrată jucătoare de scrabble a României! (Foto)

A fost cea mai titrată jucătoare de scrabble a României, campioană națională în limbile română și franceză, Maestră a Sportului.

Claudia Mihai a fost un model de dăruire, de fair-play, un Om pentru care timpul liber însemna dedicare benevolă pentru cei mici, pentru viitorul jocului de scrabble.

”Cuvintele sunt prea puține pentru a descrie contribuția impresionantă a Claudiei, vreme de 4 decenii, la dezvoltarea jocului de scrabble în România și ce a însemnat ea pentru noi. O să las spre citire câteva rânduri scrise de Alice, fiica sa, cea care i-a călcat pe urme, iar mai apoi și nepoțelele dragi ale Claudiei - 3 generații scrabbliste”, transmit reprezentanții Federației Române de Scrabble.



Anunțul trist a fost făcut de familia Claudiei Mihai:

”Și-a dăruit mai mult de 40 de ani jocului nostru îndrăgit: a debutat în 1983 participând la partidele de scrabble din revista Rebus Flacăra, iar un an mai târziu a participat la primele competiții oficiale de scrabble din România, organizate la Cercul Militar București și Piatră Neamț. A pus multă pasiune, energie, muncă și a învățat generații de tineri tainele acestui joc minunat, a inspirat și încurajat mulți alți (noi) jucători să îndrăznească mai mult și să iubească acest sport. A împărtășit mereu din cunoștințele ei, cu multă dărnicie și pasiune, și s-a implicat trup și suflet în acțiuni scrabblistice de dezvoltare și promovare a acestui joc. Nu s-a lăudat niciodată cu palmaresul ei impresionant: Maestră a Sportului din anul 2000, cu 23 de titluri de Campioană Națională la Scrabble Francofon (și Campioană en-titre).

Totodată, a câștigat alte 6 titluri în campionatele naționale: Campioană Națională timp de 4 ani, câștigătoare a Cupei Campionilor în 1987 și Campioană Națională la Compunere în 1992. De asemenea, a participat la numeroase campionate mondiale în limba franceză (cel puțin 14), a fost antrenor de scrabble la Cercul Cuvinte Potrivite (scrabble în română), pe care l-a înființat și crescut cu multă dăruire și pasiune timp de 10 ani frumoși. Membră a CSM București, mereu activă în comitetele de decizie, justițiară și mereu pentru inițiativele de promovare a jocului, alături de Federație și pentru viitorul ei. Drum lin printre îngeri, mami, campioana sufletului meu".

Claudia Mihai a fost partener Știri.Botoșani.Ro în cadrul unui proiect derulat cu Teatrul Imaginario București, beneficiari fiind copiii jucători de Scrabble de la Oneaga, județul Botoșani.

Citește și Bucurie de 1 iunie: Campionii de la Oneaga au primit în dar o poveste!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
779

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
76

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
301

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...