A murit cea mai titrată jucătoare de scrabble a României! (Foto)

A fost cea mai titrată jucătoare de scrabble a României, campioană națională în limbile română și franceză, Maestră a Sportului.

A murit cea mai titrată jucătoare de scrabble a României! (Foto)

A fost cea mai titrată jucătoare de scrabble a României, campioană națională în limbile română și franceză, Maestră a Sportului.

Claudia Mihai a fost un model de dăruire, de fair-play, un Om pentru care timpul liber însemna dedicare benevolă pentru cei mici, pentru viitorul jocului de scrabble.

”Cuvintele sunt prea puține pentru a descrie contribuția impresionantă a Claudiei, vreme de 4 decenii, la dezvoltarea jocului de scrabble în România și ce a însemnat ea pentru noi. O să las spre citire câteva rânduri scrise de Alice, fiica sa, cea care i-a călcat pe urme, iar mai apoi și nepoțelele dragi ale Claudiei - 3 generații scrabbliste”, transmit reprezentanții Federației Române de Scrabble.



Anunțul trist a fost făcut de familia Claudiei Mihai:

”Și-a dăruit mai mult de 40 de ani jocului nostru îndrăgit: a debutat în 1983 participând la partidele de scrabble din revista Rebus Flacăra, iar un an mai târziu a participat la primele competiții oficiale de scrabble din România, organizate la Cercul Militar București și Piatră Neamț. A pus multă pasiune, energie, muncă și a învățat generații de tineri tainele acestui joc minunat, a inspirat și încurajat mulți alți (noi) jucători să îndrăznească mai mult și să iubească acest sport. A împărtășit mereu din cunoștințele ei, cu multă dărnicie și pasiune, și s-a implicat trup și suflet în acțiuni scrabblistice de dezvoltare și promovare a acestui joc. Nu s-a lăudat niciodată cu palmaresul ei impresionant: Maestră a Sportului din anul 2000, cu 23 de titluri de Campioană Națională la Scrabble Francofon (și Campioană en-titre).

Totodată, a câștigat alte 6 titluri în campionatele naționale: Campioană Națională timp de 4 ani, câștigătoare a Cupei Campionilor în 1987 și Campioană Națională la Compunere în 1992. De asemenea, a participat la numeroase campionate mondiale în limba franceză (cel puțin 14), a fost antrenor de scrabble la Cercul Cuvinte Potrivite (scrabble în română), pe care l-a înființat și crescut cu multă dăruire și pasiune timp de 10 ani frumoși. Membră a CSM București, mereu activă în comitetele de decizie, justițiară și mereu pentru inițiativele de promovare a jocului, alături de Federație și pentru viitorul ei. Drum lin printre îngeri, mami, campioana sufletului meu".

Claudia Mihai a fost partener Știri.Botoșani.Ro în cadrul unui proiect derulat cu Teatrul Imaginario București, beneficiari fiind copiii jucători de Scrabble de la Oneaga, județul Botoșani.

Citește și Bucurie de 1 iunie: Campionii de la Oneaga au primit în dar o poveste!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
54

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
80

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
32

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...