650.000 de euro puşi pe masă anul trecut, 200.000 de euro anul acesta! „Fără Şfaiţer nu mai vorbeam de fotbal la Iaşi!”

Aflată datorită unui singur gol deasupra zonei roşii a clasamentului Ligii I de fotbal, Politehnica Iaşi pregăteşte sprintul de final al anului.

650.000 de euro puşi pe masă anul trecut, 200.000 de euro anul acesta! „Fără Şfaiţer nu mai vorbeam de fotbal la Iaşi!”

 Cornel Șfaițer  

Sâmbătă, Poli va juca la Craiova, cu „Universitatea lui Rotaru”, iar marţea viitoare, în Copou, cu FCSB.

Conştienţi că trebuie să obţină puncte din aceste meciuri pentru a nu risca să stea la iarnă pe unul din locurile care duc la baraj, ieşenii au anunţat că speră să bifeze surprize în duelurile cu mai bine cotaţii adversari amintiţi.

Acest lucru a fost exprimat public joi, într-o conferinţă de presă la care au participat managerul Florin Briaur şi antrenorul Leo Grozavu.

Conferinţa de ieri a debutat însă cu subiectul transferului fotbalistului Luis Phelipe la FCSB. Briaur a declarat că „nu e nimeni fericit că am transferat un jucător. De vină e situaţia grea a clubului, pe care am preluat-o din 2021, la care, an de an, se mai adaugă bombe, aşa cum a fost în 2023, cu cele două litigii pierdute cu Ciprian Paraschiv şi Sergiu Melinte, care ne-au costat 300 000 de euro, respectiv 50.000 de euro. În această lună, mai trebuie să-i dăm lui Paraschiv 40 000 de euro şi lui Melinte 50 000 de euro. Mai trebuie să dăm salariile pe două luni, 400.000 de euro plus 100.000 de euro taxe, alte datorii, avem nevoie de 8-9 sute de mii de euro să închidem anul”.

Managerul Politehnicii a spus încă o dată, aşa cum a mai făcut-o în câteva rânduri, în trecut, că se va adresa justiţiei pentru recuperarea prejudiciilor generate de fostul Consiliu Director, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Un munte de bani de la Şfaiţer

Briaur a confirmat sumele cu care preşedintele Consiliului Director, Cornel Şfaiţer, a ajutat clubul. Pe lângă sponsorizarea de 100.000 de euro de anul trecut, omul de afaceri din Botoşani a mai împrumutat Poli în 2022 cu 560.000 de euro. În acest an, Şfaiţer a mai dat încă peste 200.000 de euro grupării din Copou, sub formă de împrumut, pentru achitarea unui salariu.

„Fără Cornel Şfaiţer, azi nu mai vorbeam de fotbal la Iaşi. Ne-a împrumutat anul trecut cu 560.000 de euro, ne-a împrumutat şi anul acesta, însă tot a fost nevoie de un transfer. Altfel, azi trebuie să tragem uşa şi să plecăm cu toţii acasă. Cu banii de la FCSB nu rezolvăm problema, dar o pansăm”, a spus conducătorul Politehnicii, care a adăugat: „Evităm astfel ca jucătorii să-şi depună memorii să devină liberi şi riscurile de a nu lua licenţa”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Rapid, astăzi de la ora 18:15

astăzi, 12:38

FC Botoșani primește astăzi vizita celor de la Rapid în etapa cu numărul 12 din Superligă. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Rapid! FC Botoşani are a doua cea mai slabă defens...

O avarie produsă de un antreprenor local lasă fără apă trei sate din apropierea orașului Botoșani!

astăzi, 12:30

Nova Apaserv Botoșani informează că, în cursul zilei de vineri, 4 octombrie 2024, a avut loc o avarie la conducta de aducțiune apă potabilă, din PEHD cu diametrul de 140 mm, iar pân...

Botoșănenii, invitați la sărbătoarea de 10 ani a Clubului Toastmasters!

astăzi, 11:40

Cu această ocazie, structura dedicată dezvoltării personale și susținerii tuturor celor care vor să lupte cu emoțiile vorbitului în public organizează o ședință festivă. Eveniment...