Ziua Națională, marcată de cercetași în patru orașe din județ. Mai mulți arbori au îmbrăcat tricolorul (video)

Ziua Națională, marcată de cercetași în patru orașe din județ. Mai mulți arbori au îmbrăcat tricolorul (video)

Centrul Local de Cercetași „Cutezătorii” din Botoșani au marcat Ziua Națională a României printr-o acțiune simbolică, desfășurată în patru orașe din județ. Circa 100 de copii și tineri s-au mobilizat pentru a împodobi mai mulți arbori cu steaguri, mesaje și decorațiuni în culorile drapelului. 

Sub denumirea „Copacul tricolorului românesc”, activitățile poartă semnificația legăturii inalienabile dintre natură, glie strămoșească și identitate națională. Anul acesta, cercetașii au înfrumusețat parcul Primăriei municipiului Botoșani și Centrul Istoric al orașului, curțile Centrului de Cultură din Bucecea și Casei de Cultură din Darabani, precum și curtea Muzeului „Ștefan Luchian” din orașul Ștefănești. Fiecare pom decorat a fost apoi centrul unei hore.  

Campania a fost susținută de Centrul Județean de Voluntariat, Fundația Județeană pentru Tineret, Asociația Culturală „Arlechin” și administrațiile locale.

„Ne bucurăm că am fost prezenți în patru orașe din județul Botoșani pentru a marca Ziua Națională. Am ales să decorăm arbori tocmai pentru a transmite un mesaj. Am moștenit o țară plină de bogății, natura ne-a pus la dispoziție toate formele de relief și resurse variate. Noi credem că sărbătorim nu doar oamenii acestor locuri, ci și locurile în sine. E foarte important să privim cu recunoștință tot ceea ce oferă România”, a spus Flavius Damean, președintele Asociației „Arlechin” din Botoșani.

Centrul de Cercetași „Cutezătorii” a întreprins o astfel de acțiune și anul trecut. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina sa de Facebook.

(Comunicat de presă)

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Și persoanele neasigurate vor beneficia de asistenţă medicală în cabinetele medicilor de familie

Joi, 11 August 2022
184

Printr-o ordonanță pusă miercuri în dezbatere publică, Ministerul Sănătății vrea să aducă modificări importante actualei legi a sănătății. Una dintre cele mai importante schimbăr...

Un bărbat a fost arestat după ce a chinuit un copil de 11 ani să recunoască un presupus furt

Joi, 11 August 2022
163

Un bărbat din Gura Humorului acuzat de lovire, şantaj şi lipsire de libertate, după ce a folosit metode inumane de a face un copil de 11 ani să recunoască faptul că a furat de la el din magazin...

BNR: Inflaţia a scăzut uşor în iulie, faţă de luna iunie

Joi, 11 August 2022
60

Inflaţia a scăzut uşor în iulie, faţă de luna iunie, conform unui raport prezentat de Banca Naţională a României. Este vorba de doar 0,09 % însă reprezentanţii instituţiei ...