Ziua Națională, marcată de cercetași în patru orașe din județ. Mai mulți arbori au îmbrăcat tricolorul (video)

Ziua Națională, marcată de cercetași în patru orașe din județ. Mai mulți arbori au îmbrăcat tricolorul (video)

Centrul Local de Cercetași „Cutezătorii” din Botoșani au marcat Ziua Națională a României printr-o acțiune simbolică, desfășurată în patru orașe din județ. Circa 100 de copii și tineri s-au mobilizat pentru a împodobi mai mulți arbori cu steaguri, mesaje și decorațiuni în culorile drapelului. 

Sub denumirea „Copacul tricolorului românesc”, activitățile poartă semnificația legăturii inalienabile dintre natură, glie strămoșească și identitate națională. Anul acesta, cercetașii au înfrumusețat parcul Primăriei municipiului Botoșani și Centrul Istoric al orașului, curțile Centrului de Cultură din Bucecea și Casei de Cultură din Darabani, precum și curtea Muzeului „Ștefan Luchian” din orașul Ștefănești. Fiecare pom decorat a fost apoi centrul unei hore.  

Campania a fost susținută de Centrul Județean de Voluntariat, Fundația Județeană pentru Tineret, Asociația Culturală „Arlechin” și administrațiile locale.

„Ne bucurăm că am fost prezenți în patru orașe din județul Botoșani pentru a marca Ziua Națională. Am ales să decorăm arbori tocmai pentru a transmite un mesaj. Am moștenit o țară plină de bogății, natura ne-a pus la dispoziție toate formele de relief și resurse variate. Noi credem că sărbătorim nu doar oamenii acestor locuri, ci și locurile în sine. E foarte important să privim cu recunoștință tot ceea ce oferă România”, a spus Flavius Damean, președintele Asociației „Arlechin” din Botoșani.

Centrul de Cercetași „Cutezătorii” a întreprins o astfel de acțiune și anul trecut. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina sa de Facebook.

(Comunicat de presă)

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Clarificări importante aduse de APIA pentru fermieri cu privire la monitorizarea proiectelor

astăzi, 16:22
35

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) Centrul Județean Botoșani aduce clarificări importante cu privire la Controlul prin monitorizare (“checks by monitoring”)...

Doi meșteri populari din Botoșani au fost premiați de Ministerul Culturii la Gala Tezaure Umane Vii (fotogalerie)

astăzi, 15:40
68

Doi dintre meșterii populari ai județului Botoșani au fost premiați de Ministerul Culturii în cadrul evenimentului „Gala Tezaure Umane Vii”.Este vorba despre Ileana Țî...

Instructori auto amendați de polițiștii botoșăneni

astăzi, 15:27
139

Joi, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au organizat o acțiune pentru verificarea modului de respectare a traseelor stabilite de către poliția rutieră, ...