Un preot din Neamț și mai mulți artiști botoșăneni vor participa la activitățile de celebrare a zilei lui Mihai Eminescu

Un preot din Neamț și mai mulți artiști botoșăneni vor participa la activitățile de celebrare a zilei lui Mihai Eminescu

Mihai Eminescu este numele care, an de an, readuce numele județului Botoșani în atenția întregii țări, iar datele de 15 ianuarie și 15 iunie sunt momente în care românii se uită cu mai mult interes la acțiunile culturale desfășurate în județul cu cele mai multe personalități.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPT) din Botoșani se înscrie în lista instituțiilor de cultură, din județul Botoșani, care organizează evenimente culturale dedicate Zilei Culturii Naționale și omagierii celor 172 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu și dorește desfășurarea unei întâlniri care stă sub semnul credinței, al iubirii de frumos și de neam, unele dintre idealurile poetului botoșănean.

Astfel, părintele arhimandrit Mihail Daniliuc, egumenul Schitului Vovidenia al Mănăstirii Neamț, doctor în teologie, va conferenția despre „Rugăciunea lui Eminescu”. Conferința va fi completată de momente artistice susținute de artiști botoșăneni, printre care se numără Alina Huțu, Patrick Petrescu, Lidia Uja, Andrei Pițu și Alexandra Costin.

Activitatea se va desfășura sâmbătă, 15 ianuarie 2022, începând cu ora 12:00, în sala de festivități a Cercului Militar din Botoșani.

Cu acest prilej va fi lansat și regulamentul Concursului Național de Poezie și Interpretare Critică a Operei Eminesciene „Porni Luceafărul...” - ediția a-XLI-a, care se va desfășura în perioada 10 - 12 iunie 2022.

Evenimentul se va desfășura cu respectarea strictă a tuturor normelor privind măsurile de prevenire a infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății, precum și a planului de măsuri de protecție, obligații și restricții ce trebuie respectate de populație în contextul prelungirii stării de alertă pe teritoriul României, aplicabile începând cu 8 ianuarie 2022, aprobat de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) din Botoșani.

Intrarea se va face pe baza certificatului verde, grad de ocupare de 50% din capacitatea sălii, purtarea măștilor de protecție, păstrarea măsurilor de distanțare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O femeie de 97 de ani a ieșit singură din casa cuprinsă de flăcări! (Foto)

astăzi, 10:14
87

O femeie în vârstă de 97 de ani, din localitatea Pădureni, a rămas fără casă în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibil...

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
567

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...

Botoșănean judecat după ce și-a bătut cu cruzime soția!

astăzi, 09:33
71

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a lui P.D., în vârstă de 67 de ani, din orașul Flămânzi, jude...