Mihai Eminescu, omagiat și de Muzeul Județean

Mihai Eminescu, omagiat și de Muzeul Județean

Muzeul Județean din Botoșani, Secția de Artă Plastică - Etnografie, în colaborare cu Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani și cu Școala Gimnazială Nr. 11 din Botoșani, organizează, în data de 14 ianuarie 2022, începând cu ora 11:00, activitatea culturală intitulată „Eminescu... aeterna poetica”. 

Spiritul lui Eminescu dăinuie. Genialitatea lui răscolește și azi generații de tineri, care îl descoperă și îl redescoperă pe poetul plecat spre lume de pe plaiuri botoșănene. Omagierea lui nu poate fi niciodată excesivă.

Astfel încât momentele artistice ce au ca sursă de inspirație creația eminesciană, susținute de Corul Liceului de Artă coordonat de profesor Alexandru Mocanu, de elevul Teodor Gireadă, îndrumat de profesorul Mihaela Arhip, alături de realizarea unei expoziții de artă plastică cu lucrări ale elevilor Liceului de Artă, coordonați de profesorul Genoveva Dolhescu, precum și ale elevilor Școlii Gimnaziale Nr. 11, îndrumați de profesorul Alina Gavril, vin să aducă o dată în plus în prim-plan amintirea unui Eminescu fără vârstă și fără sfârșit.

Iubitorii de muzică, de poezie și de artă plastică sunt așteptați la sediul Muzeului de Etnografie din Bulevardul Mihai Eminescu nr. 50, activitatea derulându-se cu respectarea tuturor normelor sanitare în vigoare. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum se distribuie gratuit pastilele cu iod și de unde pot fi ridicate

Marţi, 9 August 2022
154

După cum s-a stabilit în iunie, persoanele cu vârsta de până la 40 de ani pot primi comprimate cu iodură de potasiu, ce vor putea fi utilizate în cazul apariției unor accid...

Gheorghe Hagi, categoric după remiza din FC Botoșani – Farul: „Meritam să câștigăm! A fost unul dintre cele mai bune meciuri”

Marţi, 9 August 2022
99

Gheorghe Hagi, managerul tehnic al echipei Farul Constanța, s-a declarat mulțumit de atitudinea elevilor săi în meciul cu FC Botoșani, însă este de părere că echipa sa ar fi meritat...

Marcel Ciolacu amenință cu alegeri anticipate dacă nu ajunge prim-ministru la vară

Marţi, 9 August 2022
55

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat marți, într-o conferință de presă la Parlament, că dacă nu se va face rotativa în ceea ce privește premierul, „nu e altă variantă...