Mihai Eminescu, omagiat și de Muzeul Județean

Mihai Eminescu, omagiat și de Muzeul Județean

Muzeul Județean din Botoșani, Secția de Artă Plastică - Etnografie, în colaborare cu Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani și cu Școala Gimnazială Nr. 11 din Botoșani, organizează, în data de 14 ianuarie 2022, începând cu ora 11:00, activitatea culturală intitulată „Eminescu... aeterna poetica”. 

Spiritul lui Eminescu dăinuie. Genialitatea lui răscolește și azi generații de tineri, care îl descoperă și îl redescoperă pe poetul plecat spre lume de pe plaiuri botoșănene. Omagierea lui nu poate fi niciodată excesivă.

Astfel încât momentele artistice ce au ca sursă de inspirație creația eminesciană, susținute de Corul Liceului de Artă coordonat de profesor Alexandru Mocanu, de elevul Teodor Gireadă, îndrumat de profesorul Mihaela Arhip, alături de realizarea unei expoziții de artă plastică cu lucrări ale elevilor Liceului de Artă, coordonați de profesorul Genoveva Dolhescu, precum și ale elevilor Școlii Gimnaziale Nr. 11, îndrumați de profesorul Alina Gavril, vin să aducă o dată în plus în prim-plan amintirea unui Eminescu fără vârstă și fără sfârșit.

Iubitorii de muzică, de poezie și de artă plastică sunt așteptați la sediul Muzeului de Etnografie din Bulevardul Mihai Eminescu nr. 50, activitatea derulându-se cu respectarea tuturor normelor sanitare în vigoare. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
264

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...

Botoșănean judecat după ce și-a bătut cu cruzime soția!

astăzi, 09:33
40

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a lui P.D., în vârstă de 67 de ani, din orașul Flămânzi, jude...

Bogdan Andone își prezintă scuzele după victoria Botoșaniului cu Dinamo: ”Vreau să explic de ce mi-am ieșit din fire!”

astăzi, 08:48
280

Bogdan Andone (49 de ani), antrenorul celor de la FC Botoșani, a avut o ieșire nervoasă la partida câștigată cu Dinamo, 2-1.Tehnicianul s-a certat cu arbitrul partidei, în prima r...