Tractor-Vlog: Adolescentul din Botoșani care adună mii de vizionări când iese cu plugul la arat sau semănat

”Astăzi mergem puțin la arat”, anunță Teofan după o noapte cu minus două grade Celsius. Profită de weekend, pentru că în timpul săptămânii vine la oraș, la școală.

Tractor-Vlog: Adolescentul din Botoșani care adună mii de vizionări când iese cu plugul la arat sau semănat

Are 16 ani și învață la un liceu din municipiul Botoșani, la aproape 70 de kilometri de casă. Nu lipsește de la ore, nu ratează nici temele, însă cum vine weekendul, lasă școala și fuge acasă, la Ghireni, în comuna Coțușca.

De ceva vreme, Teofan postează pe rețelele sociale clipuri cărora le spune Tractor-Vlog. Și-a creat o comunitate numeroasă, astfel încât filmulețele sale ajung la peste 10.000 de vizualizări, dar și comentarii. Cei mai mulți dintre urmăritori îi cer detalii tehnice despre tractor, calitatea plugului, despre brazdă sau producția la hectar.

”Astăzi mergem puțin la arat, după o noapte cu minus două grade”, spune Teofan în filmulețul care are până astăzi 11.000 de vizionări și peste 60 de comentarii (vezi video jos).

Recunoaște că nu a mai postat de ceva vreme, ”eu sunt cu școala”. Și nu neglijează educația, chiar dacă are de parcurs aproape 70 de kilometri până la oraș.

”Sunt în clasa a X-a, am 16 ani, fac școala la Botoșani și față de unde locuiesc eu sunt aproape 70 de km. În timpul săptămânii nu am timp să le fac pe toate, să merg și la școală, să vin și la fermă, să și învăț. Bucuria asta îmi rămâne doar pe vineri, sâmbătă sau cum mai am timp de la școală”, spune Teofan, care pentru a-și ține aproape urmăritorii de la Tractor-Vlog și-a comandat un suport telefon și filmează cu telefonul pe cap.



Lucrează pe un tractor Deutz 6165 și cu plugul Pottinger Servo 25. Teofan impresionează în special prin cunoștințele tehnice despre tractoare, pluguri, ultimele noutăți în domeniu, dar este la curent și cu tot ce ține de agricultură: arat, semănat, pănușat.

Și-ar dori un tractor nou, însă trebuie să mai aștepte pentru o asemenea investiție.

”Anul acesta a fost destul de prost, cu producții acceptabile, dar prețuri mizerabile. După ce am dat arenzile și am plătit rate la leasing-uri am ajuns la concluzia că anul acesta nu ne mai permitem nicio achiziție. O să mai tragem măcar un an tot cu acest tractor”, povestește Teofan în timp ce trage brazdă după brazdă pe câmp.  

Teofan răstoarnă toate prejudecățile legate de generația tânără. Educat, cu bun simț și de o hărnicie ieșită din comun, adolescentul din satul botoșănean demonstrează că pasiunea pentru motoare și dragostea pentru pământ sunt de ajuns pentru a da speranțe că viitorul României se află pe mâini bune.
 




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
168

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
173

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
254

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...