Teodor Cenușă a fost învestit preot al Bisericii Cercului Militar (fotogalerie)

Teodor Cenușă a fost învestit preot al Bisericii Cercului Militar (fotogalerie)

Noul preot al Bisericii militare din municipiul Botoșani, Teodor Cenușă, a fost învestit în funcție, marți, în cadrul unei ceremonii „Te Deum” speciale, la care au participat înalți prelați, oficialități locale, comandați ai Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt”, ai Garnizoanei Botoșani și ai Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun”.

„În aceste momente emoționante îi urez mult succes preotului Teodor Cenușă, să-i călăuzească pe militari și enoriași cu mult har, așa cum a făcut-o cu enoriașii din parohia de la Coștiugeni. De asemenea, se cuvine să aducem mulțumiri preotului Ștefan Grădinaru, care timp de 22 de ani a activat ca preot militar, el fiind ctitorul acestui locaș de cult. De asemenea, se cuvine să aducem mulțumiri preotului Ștefan Grădinaru, care timp de 22 de ani a activat ca preot militar, el fiind ctitorul acestui locaș de cult. Meritele sale au fost recunoscute de ÎPS Teofan, care i-a acordat cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, Crucea Moldavă”, a transmis Doina Federovici, președintele Consiliului Județean.

Lăcașul de cult, cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – Purtătorul de Biruință Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt”, a fost construit în perioada 2003-2008, în incinta Cercului Militar, prin contribuția militarilor Ministerului Apărării Naționale, precum și a militarilor altor structuri din garnizoană.















 

 

Spune-ne opinia ta