Tânăra din Botoșani gata să preia afacerea familiei: ”Avem nevoie de hrană sănătoasă de la fermierii noștri români!”

Lumea satului, aparent pe cale de dispariţie în Botoșani, primeşte un suflu nou. ”Fermierii nu sunt doar fermierii, sunt agronomi, oameni de știință, care se transformă odată cu industria pentru a pune hrană pe masă”, spune Delia.

Tânăra din Botoșani gata să preia afacerea familiei: ”Avem nevoie de hrană sănătoasă de la fermierii noștri români!”

   Foto: Lumea Satului

Vaca de lapte are viitor? În județul Botoșani, pe malul Prutului, oferă răspunsuri la această întrebare Delia Siminic, o tânără de 19 ani, din satul Horia, comuna Mitoc.

Studentă și bursieră la Facultatea de Agricultură din Iași, Delia şi-a petrecut copilăria în lumea agricultorilor şi a avut grijă de animalele din fermă. 

Împreună cu familia deține o fermă mixtă, sector vegetal și zootehnic, aproximativ 80 de vaci cu lapte, majoritatea rasă Bălțată Românească și Holstein, plus aproximativ 100 de hectare teren arabil.

Tânără fermieră din Botoșani a renunțat la confortul vieții la oraș pentru munca în fermă.

”Am ales să fiu fermier pentru a duce afacerea familiei mai departe, la un nivel mult mai tehnologizat. Fermierii nu sunt doar fermieri, sunt agronomi, oameni de știință, care se transformă odată cu industria pentru a pune hrană pe masă. Această meserie necesită foarte mult timp, griji, efort și stres, deoarece observ asta la părinții mei, care muncesc zi-lumină pentru a-mi oferi ceea ce-mi doresc. Recomand domeniul de agricultură pentru că avem nevoie de hrană sănătoasă de la fermierii noștri români", spune pentru Lumea Satului Delia Siminic, tânăra fermieră din satul Horia, comuna Mitoc, județul Botoșani.







(Foto: Beatrice Alexandra Modiga / Lumea Satului)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii participanți la olimpiadele internaționale vor susține mâine prima probă a Bacalaureatului!

Luni, 20 Mai 2024
83

Proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie, se va desfășura pe 22 mai. În data de 23 mai are loc proba la alegere a profilului și specializării, iar elevii care învață &...

Prognoza meteo pentru perioada următoare: Când vine vara și unde vor fi vijelii!

Luni, 20 Mai 2024
227

Meteorologii anunță că, în perioada imediat următoare, temperaturile vor fi în creștere, dar ne așteaptă și episoade cu ploi, vijelii, grindină și vânt intens.20 - 27 m...

Armata Română organizează o nouă campanie de recrutare rezerviști voluntari!

Luni, 20 Mai 2024
118

Sunt disponibile 4.936 de locuri de rezervişti voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi) în unităţi militare de pe întregul teritoriu naţional.&rd...