Tânăr botoșănean premiat de ÎPS Teofan cu Crucea Moldavă

Crucea Moldavă este cea mai înaltă distincție oferită de Mitropolia Moldovei și Bucovinei. 

Cu ocazia sărbătorii Sfintei Parascheva, Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a invitat și premiat pe scenă, după slujba arhierească, mai multe persoane. Este vorba despre tineri care s-au făcut remarcați prin rezultatele deosebite la învățătură, dar și de vârstnici cu o viețuire deosebită.

Sărbătoarea de anul acesta a Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iaşi este dedicată anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice și anului comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți).

În ziua de prăznuire a Ocrotitoarei Moldovei, slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată, începând cu ora 9:30, pe podiumul amplasat la limita cu Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, în dreptul altarului Catedralei Mitropolitane din Iaşi. După slujba arhierească, Părintele Mitropolit Teofan a invitat şi a premiat pe scenă mai multe persoane, tineri care s-au remarcat prin rezultate deosebite la învăţătură, dar şi vârstnici cu o vieţuire deoosebită.

Printre cele zece persoane care s-au făcut remarcate se numără și un tânăr, din județul Botoșani, dar care în momentul de față locuiește în București, unde este student la Politehnică – Facultatea de Automatică și Calculatoare.

Este vorba desore Daniel Malanca, în vârstă de 19 ani, din localitatea Mândrești, comuna Vlădeni. Provine dintr-o familie încercată de multe greutăţi. Cu toate acestea, experienţa despărţirii părinţilor, faptul că din ceilalţi doi fraţi mai mici unul este bolnav, având un handicap de gradul II, greutăţile materiale şi lipsa susţinerii la studii nu l-au făcut pe Daniel să renunţe, cid impotrivă, s-a dedicat studiului, iar rezultatele nu au întârziat să apară.

Încă din clasa a treia a luat locul I pe ţară la matematică, urmând şi alte performanţe: patru premii I pe judeţ la patru materii diferite. Au urmat fazele naţionale cu medalia de argint la fizică, medalia de argint la matematică, iar anul acesta a fost medaliat cu aur la Olimpiada Internaţională „Ştiinţele Pământului” din India.

Despre performanțele sale a scris și redacția Știri.Botoșani.ro. 

Nu întotdeauna ceea ce pare că este rău chiar aşa şi este: în 2021, familia a fost forţată să părăsească apartamentul unde locuiau, însă deşi s-au mutat într-un apartament mai mic, acesta fiind lângă Liceul „Mihai Eminescu” a fost un loc potrivit pentru Daniel, întrucât la acest liceu a reuşit performanţele sale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Leon Dănăilă despre ultimele clipe ale soției sale, Alexandrina: ”Nu am încetat să-i duc flori nici când se afla în stare de inconștiență pe patul de spital!” (Foto, Video)

astăzi, 11:43

Puțini știu că medicul Leon Dănăilă a fost un soț împlinit, un bărbat care și-a iubit și încă își iubește soția, chiar și după moarte. Cei doi s-au cunoscut la Com...

Biserica nouă de la Mănăstirea Popăuţi va fi în sărbătoare! Ridicată în șase luni, pictată în șapte ani!

astăzi, 10:39

În ziua cinstirii Acoperământului Maicii Domnului, marți, 1 octombrie 2024, Biserica nouă cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului“, a Mănăstirii Popăuţi î...

Alertă de vreme rea: Cod galben în toată țara, inclusiv în județul Botoșani!

astăzi, 10:17

În intervalul 29 septembrie, ora 10:00, 30 septembrie, ora 22:00, meteorologii anunță vreme rea. A fost emis un cod galben valabil în toată țara. În intervalul menționat, ave...