Stop abandonului de animale! Medicii veterinari de la TrioVet fac un apel către colegii din sistem

Stop abandonului de animale! Medicii veterinari de la TrioVet fac un apel către colegii din sistem

Abandonul animalelor este un fenomen des întâlnit în județul Botoșani, în special în mediul rural, unde oamenii nu prea își permit să aibă grijă de prea multe necuvântătoare și nu cunosc termenul de sterilizare.

Medicii veterinari de la TrioVet trag un semnal de alarmă precum că un câine a fost abandonat în spatele cabinetului și este foarte bolnav.

„Mesaj către colegii medici veterinari din oraș. Dacă este vreunul care a tratat acest cățel zilele astea, el este tuns pe lăbuțe și are semne de la perfuzie. Orice informație pentru a identifica proprietarul este utilă”, scrie Daniel Bejinariu, medic TrioVet, pe pagina de Facebook.

„Îngerii animăluțelor”, așa cum multă lume îi numește, spun că „trebuie să ne mobilizăm prin distribuiri și orice informație este folositoare, doar în felul acesta putem responsabiliza și opri acest fenomen de abandon. A luat o amploare extraordinară abandonul animalelor, care au ajuns să fie tratate ca niște jucării stricate atunci când se îmbolnăvesc”.

Pentru a nu mai găsit animale fragede abandonate pe stradă, medicii veterinari au încercat de mai multe ori să organizeze, în mediul rural, dar și în municipiul Botoșani, campanii de sterilizare gratuită a animăluțelor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Târgul Liceelor la Botoșani, dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Președinte CJE: „Totdeauna să vă urmați pasiunea și să credeți în voi” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
1195

Vineri a debutat ediția 2024 a Târgului Liceelor la Botoșani și Dorohoi. Evenimentul s-a desfășurat în două locații în același timp: în Sala de Sport a Colegiului Tehni...

Bursa locurilor de muncă la Botoșani, sute de șomeri au fost prezenți! Director AJOFM: „Sperăm să aveți un statut schimbat pe piața muncii!” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
657

Vineri dimineață, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani s-a desfășurat Bursa Locurilor de Muncă.Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru...

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

Marţi, 14 Mai 2024
915

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...