Ștafeta veteranilor „Invictus”, predată militarilor din Suceava de ultramaratonistul Iulian Rotariu

Ștafeta veteranilor „Invictus”, predată militarilor din Suceava de ultramaratonistul Iulian Rotariu

Ștafeta veteranilor „Invictus”, ajunsă duminică seară la Botoșani, a fost preluată, luni dimineață, de către ultramaratonistul Iulian Rotariu, care a purtat-o primii zece kilometri, până la Baisa, unde a predat-o militarilor din Suceava, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU). 

Acțiunea este organizată de Asociația „Invictus” România și presupune purtarea în alergare, pe trei trasee, a unei ștafete reprezentată de una dintre culorile drapelului tricolor – albastru, galben și roșu. Botoșaniul se regăsește pe traseul roșu, toate având ca destinație finală municipiul Carei. Traseul roșu a plecat din Chișinău pe 12 octombrie a.c. și a străbătut până acum județele Iași, Vaslui, Bacău și Neamț. Ștafeta a fost preluată în cursul zilei de luni de de militarii suceveni și va străbate județele Suceava, Bistrița-Năsăud, Maramureș și Satu Mare.

Regula este ca, în permanență, cel puțin doi participanți să se afle în alergare, ducând, în acest mod, ștafeta mai aproape de destinație. 

Potrivit aceleiași surse, traseele însumează peste 3.800 de km, având ca punct final de întâlnire municipiul Carei, ultima glie străbună eliberată de sub ocupația horthistă, de către Armata României, la data de 25 octombrie 1944.

Voluntarii de la „Invictus” au ajuns în municipiul Botoșani duminică seară, venind dinspre Piatra Neamț și au fost așteptați de oficialitățile locale la Monumentului Eroilor Botoșăneni din cel de-al Doilea Război Mondial, din intersecția străzilor Calea Națională și Cuza Vodă. 

Printre cei care i-au întâmpinat au fost comandantul Garnizoanei Botoșani, locotenent colonel Ovidiu Damian, prefectul județului, Dan Nechifor, președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei și de militarii Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun”.

Plt. Adj. Iulian Rotariu a alergat primii 10 km, până la Baisa, unde a predat ștafeta altor voluntari botoșăneni. 

„Ștafeta Veteranilor „Invictus”, ajunsă la ediția a 8-a, a devenit o tradiție și amintește, în fiecare an, despre spiritul care trebuie să ne unească pe toți în jurul veteranilor”, au scris organizatorii evenimentului.




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
282

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
48

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
408

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...