(Foto) Talentata Sofia Țurcanu, micuța botoșăneancă ce promite un viitor strălucit în muzică

(Foto) Talentata Sofia Țurcanu, micuța botoșăneancă ce promite un viitor strălucit în muzică

Sofia Olivia Țurcanu are 11 ani și este elevă în clasa a V-a a la Liceul de Arte „Ștefan Luchian” din Botoșani, la clasa de vioară, iar de la vârstă de 5 ani studiază canto în cadrul  ASOCIAȚIEI „CHEIA SOL”.

Ghidată inițial de Cristina Pușcașu, iar apoi de prof. Oana Pușcașu, talentata  botoșăneancă și-a descoperit de timpuriu pasiunea muzicală pe care și-a cultivat-o mai apoi la Școala Populară de Arte, sub îndrumarea prof. Veronica Bota.

Sofia este culoarea, veselia și copilăria întruchipată, este copilul pe care orice părinte și l-ar dori. Este un frumos amestec de zâmbet și seriozitate, de joc și muncă, de aparență superficialitate și de mari ambiții de conștiinciozitate.

Susținută mereu de sora sa, Eva-Maria, Sofia a încercat mereu să-i calce pe urme, și,  de ce nu, chiar să o depășească.

Mânată de dorința de a performa, Sofia a reușit să obțină încă de la o vârstă fragedă, aprecierea și admirația celor care mereu au știut să o pună în valoare.

Aparițiile ei în cadrul spectacolelor și concursurilor au fost mereu  încununate de premii, iar acest lucru a determinat-o  pe ambițioasa Sofia să fie din ce în ce mai bună în activitatea sa.

Când ți-ai descoperit pasiunea pentru muzică?

Mi-am descoperit această pasiune încă de când eram foarte mică, auzind-o mai tot timpul pe sora mea, Eva-Maria, cântând prin casă . De altfel, cred că e  cea care mi-a pus microfonul în mână și m-a încurajat mereu. Apoi, la 5 ani , părinții m-au înscris la „CHEIA SOL” , acolo unde activez, cu drag, și astăzi și unde, alături de d-na Oana Pușcașu, reușesc să evoluez din ce în ce mai bine.

Care sunt artiștii tăi preferați?

Nu pot să spun că am idoli, de la fiecare artist încerc să iau, să împrumut câte ceva și să folosesc în ceea ce fac pentru a mă formă că artist. Totuși, pot spune că cel mai mult mă inspiră Delia și Olivia Rodrigo.

La ce concursuri ai participat până acum și care au fost premiile care ți-au rămas în suflet?

Cel mai important concurs este Festivalul „BUCURIILE MUZICII” 2021, unde am obținut Trofeul Festivalului. Am fost foarte, foarte bucuroasă și consider că e o încununare a muncii în echipă cu d-na Oana Pușcașu. Am mai participat și la edițiile anterioare ale acestui festival și am obținut premiul I, respectiv premiul II.

Dar și multe alte concursuri mi-au adus satisfacții, dar voi menționa doar câteva:

-Festivalul  „Music for all” la care am participat la toate edițiile și am obținut premii frumoase la diferite categorii

-Festivalul  „Neghiniță”

-Festivalul  „Voci de înger”. 

 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta