Protopopiatul din Botoșani are noi clerici în slujba Bisericii

Protopopiatul din Botoșani are noi clerici în slujba Bisericii

Duminică, 10 octombrie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, la Parohia „Sfântul Ilie” – Icușeni Vale, comuna Vorona, a avut loc numirea noului paroh, în persoana părintelui Anușca Dumitru, de către părintele protoiereu Fercal Petru. De asemenea, sâmbătă, 16 octombrie, la Parohia „Sfânta Varvara” Dragalina, comuna Hlipiceni, a avut loc instalarea noului paroh, pr. Coșorianu Andrei.

La Parohia „Sfântul Ilie” – Icușeni Vale, a avut loc instalarea noului paroh, în persoana părintelui Anușca Dumitru, de către părintele protopop Fercal Petru, după săvârșirea Sfintei Liturghii, în prezența unui sobor de preoți și diaconi. De asemenea, au participat domnul primar Aurel Ștefan, domnul viceprimar Ștefan Frunză și mulți credincioși din parohie, scrie Doxologia.ro.

Biserica cu hramul „Sfântul Ilie” este prima biserică în sat. Piatra de temelie a fost pusă la data de 20 iulie 2001 de către Înaltreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Calinic, pe atunci Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, după care s-a început zidirea locaşului de cult. În anul 2005 a fost înstalat paroh pr. Budeanu Daniel, care a continuat lucrările  de construcţie (tencuieli interioare şi exterioare, finisaje, pictarea locaşului de cult, montarea catapetesmei a  strănilor și a pardoselei). Pictarea Bisericii a început în anul 2007 şi a fost terminată în anul 2008. În anul 2009, la data de 20 septembrie, s-a sfinţit Biserica de către Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Teofan.

De asemenea, sâmbătă, 16 octombrie 2021, la Parohia „Sfânta Varvara” Dragalina, comuna Hlipiceni, părintele protopop Petru Fercal l-a instalat pe noul paroh al comunității, pr. Coșorianu Andrei.

Acesta a fost hirotonit preot în data de 25 august 2021, în cadrul Sfintei Liturghii săvârșită în „Poiana Prieteniei”, de către Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,  Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Teofan, părintele protopop a dat citire Deciziei de numire a noului preot, îndemnându-l pe noul cleric să slujească cu dragoste, cu responsabilitate și să dea dovadă de jertfelnicie pe tot parcursul misiunii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Creștere de 10 lei pe zi pentru profesorii asistenți la Bacalaureat și Evaluarea Națională 2022. Suma este impozabilă

astăzi, 14:03
51

Sumele pe care cadrele didactice și auxiliare le primesc pentru participarea în comisiile de examene din acest an au fost aprobate prin Ordinul de ministru nr. 3.887 din 23 mai, scrie Antena3.r...

Polițist anchetat după ce a condus sub influența alcoolului și a produs un accident

astăzi, 10:21
269

Un agent de poliție, din județul Botoșani, este cercetat penal după ce ar fi produs un accident rutier pe fondul unei alcoolemii de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, scrie Agerpres.ro....

Tradiții de final de liceu, reluate cu stil şi artă de elevii de la Liceul de Artă și de la Colegiul „A.T. Laurian” (fotogalerie)

astăzi, 09:03
429

După trei ani în care absolvenţii claselor a XII-a nu s-au putut bucura de momentele unice ale finalului de liceu, în această primăvară tradiţiile au fost reluate cu mare bucurie. Cu...