Spectacol pe cerul României, despre ce este vorba și de unde se poate vedea!

Cea mai spectaculoasă ploaie de stele poate fi vizibilă pe cer, cu ochiul liber, începând cu noaptea de duminică spre luni. Este vorba despre perseide, care sunt niște meteori.

Cei care vor observa fenomenul din zonele cu cer senin vor putea vedea zeci de meteori pe oră.

Specialiștii explică faptul că fenomenul va continua până în noaptea de 13 spre 14, când spectacolul de pe cer va fi unul pe cinste.

Noaptea asta e bine și noaptea viitoare (n.r. noaptea de luni spre marți). Să știți că România va avea cer senin și noaptea asta și mâine noapte. Puteți să ieșiți liniștiți, dar trebuie să ieșiți de undeva din afara orașelor să vedeți aceste perseide”, a explicat Cătălin Beldea, astronom, potrivit Antena3 CNN.

Perseidele sau meteori sunt niște particule care provin din coada unei comete, iar particulele astea sunt foarte mici, cât unghia de la deget.

Intră în atmosferă, ard și se aprind și de astea le vedem noi pentru o secundă. Jumătate de secundă, poate să fie câte o nucă. Trebuie să ieșiți după ora 23:00, să aveți răbdare până după miezul nopții, până la 4:00 până la 5:00, să vă faceți o cafea tare, pentru că stați atenți pe cer, întinși pe spate, pe pătură și numărați probabil 20-30 de meteori pe oră. Da, se spune că sunt 100. Da, alea sunt fotografic 100. Adică dacă aveți un aparat de fotografiat, îl puneți să vedeți ce prinde. Dar cu ochiul liber cam 20-30 de meteori. Se văd de câteva zile și vor mai continua încă alte zile. Deci nu este exclus ca noaptea de 13 spre 14 să fie foarte spectaculoasă, spre exemplu. Depinde ce prinde Pământul în drumul lui prin acest nor de praf lăsat de cometă”, a adăugat Cătălin Beldea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Gloria Buzău, astăzi de la ora 18:00

astăzi, 16:07

Cea de-a zecea etapă din actualul sezon al SuperLigii debutează astăzi cu partida dintre FC Botoșani și Gloria Buzău. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Gloria Buzău! Singurul succes...

Pompierii botoșăneni alături de oamenii afectați de inundațiile din județul Galați, mărturisirea unui cetățean. „N-am salvat nimic, pe toate le-a prins” (foto, video)

astăzi, 15:31

Pompierii botoșăneni și-au început, vineri dimineață, misiunea în sprijinul oamenilor din județul Galați, afectați de inundații. Aceștia intervin, încă de la primele ore, ...