Prima ediție a școlii de vară „Maica Domnului – ocrotitoarea copiilor” cu zeci de participanți din împrejurimile Dorohoiului!

Activitățile au avut un grup-țintă de 25-30 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 13 ani din zona municipiului Dorohoi.

În perioada 29 iulie - 9 august, în Protopopiatul Dorohoi s-a desfășurat prima ediție a Școlii de vară „Maica Domnului, ocrotitoarea copiilor”.

Școla de vară a fost organizată la inițiativa pr. prof. Ioan-Ștefan Apetrei, protopop de Dorohoi, în parteneriat cu Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” din Dorohoi prin pr. prof. Petru-Georgel Chichioacă, directorul instituției de învățământ, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, prin Sectorul de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor.

Activitățile au avut un grup-țintă de 25-30 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 13 ani din zona municipiului Dorohoi și s-au desfășurat la sediul Protopopiatului pe durata a două săptămâni, cu ateliere și activități tematice zilnice (teatru, cateheză, literatură și muzică), desfășurate în intervalul orar 10.00 - 14.00, cuprinzând și două activități extrașcolare, în fiecare zi de vineri.

Activitățile educative, susținute de prof. Anamaria Onofrei (Micul actor, Recitare de poezii, Teatru de păpuși), pr. prof. Cosmin Pristavu (Călătorie în lumea icoanelor Maicii Domnului, Să vorbim cu Maica Domnului în rugăciune), prof. Gabriela Munteanu (Eu și Maica Domnului, Viața Maicii Domnului, Maica Domnului în poezie și literatură), prof. Marilena Ciucur (Fericiți numai cei cu gând curat, Ceasul muzical, Prohodul Maicii Domnului și pricesne), sprijiniți de tineri voluntari (Maria și Ștefan Onofrei, Maria Apetrei, Eliza Munteanu, Iasmina Ababei, Alexandra Damian, Alexia Ifrim, Doroșincu Marian, Ionuț Clompei), au reprezentat pentru copii o sanșă de petrecere cu folos a timpului liber din vacanță, o oportunitate de a lega noi prietenii, de a se apropia de Maica Domnului într-o perioadă dedicată ei, respectiv Postul Adormirii Maicii Domnului și o lumină pentru dezvoltarea lor armonioasă, într-un climat confortabil și educativ.

Cele patru ateliere au culminat în prima zi de vineri, prin participarea la Sfânta Liturghie la Mănăstirea Gorovei, copiii primind Sfintele Taine ale Spovedaniei și Împărtășaniei, realizând o drumeție pe drumul de întoarcere spre casă, cu binecuvântarea și implicarea pr. arhim. Teofil Timișag, starețul mănăstirii și în a doua zi de vineri, prin vizitarea Centrului de echitație „Pe Cai la Mitoc”, unde copiii au avut oportunitatea să petreacă o experiență de neuitat în natură și în compania cailor și închinare cu servirea cinei la Sfânta Mănăstire Dragomirna.

Școala de vară este un gând de dragoste îndreptat către sufletele copiilor. Mi-aș dori să cultivăm în mod deosebit trei lucruri: prietenia între voi, cu voluntarii și cu profesorii, mi-aș dori să avem foarte multă bucurie în toate activitățile și să ne deschidem sufletește unii față de alții, să vorbim unii cu alții, să fim curioși și să ne implicăm. Dacă vom reuși să ne împrietenim, să sporim bucuria și să ne deschidem sufletește, înseamnă că școala de vară îți va atinge scopul. Mulțumim Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan pentru binecuvântarea acordată, părintelui profesor Cătălin Ifrim pentru găzduirea festivității de deschidere și a sesiunilor desfășurate în bisericuța de lemn, colegilor profesori coordonatori și voluntarilor. Toate le facem pentru Dumnezeu și cu ajutorul Maicii Domnului!”, a subliniat pr. protopop Ioan-Ștefan Apetrei, potrivit doxologia.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ea este ”diva” din Botoșani pe care instanța o obligă să muncească în folosul comunității!

astăzi, 13:40

Cunoscută în zona emisiunilor mondene și de cancan din România, botoșăneanca în vârstă de 28 de ani va schimba, pentru o vreme, ”peisajul” monden. Asta î...

A plătit 2.000 de euro pentru dreptul de a rămâne ilegal într-un stat Schengen!

astăzi, 12:57

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui bărbat, cu cetățenie R. Moldova, care a prezentat la controlul de...

Gest admirabil al unui pompier botoșănean: Și-a ”dăruit” ziua de naștere copiilor sinistraților din Galați! (Foto)

astăzi, 11:52

Copiii văd și simt lucrurile altfel, iar aceste zile, în care s-au văzut nevoiți să își părăsească propria casă, le vor rămâne în minte pentru totdeauna. Sunt putern...