Slujbă de pomenire în locul unde moartea a răpit un preot îndrăgit de comunitate (fotogalerie)

Pe 26 septembrie s-au împlinit doi ani de când un preot îndrăgit de comunitatea botoșăneană a trecut la cele veșnice într-un mod cumplit.

Preotul Ionuț Miorcăneanu s-a stins din viață la doar 39 de ani, în urma unui cumplit accident rutier, care s-a produs între localitățile Hănești și Vlăsinești. Acesta se întorcea către casă, iar la un moment dat, într-o curbă ușoară la dreapta, a pierdut controlul volanului și a intrat pe contrasens izbind un cap de pod.

Impactul a fost unul atât de violent încât volanul a ajuns în plafonul autoturismului, iar preotul a fost găsit inconștient în afara mașinii. La fața locului au ajuns imediat un echipaj cu asistent din zonă, dar și echipajul cu medic de la Botoșani. Din păcate, leziunile suferite de preot au fost incompatibile cu viața.

Atunci, la aflarea acestei vești, întreaga comunitate a județului Botoșani a fost marcată de o tristețe profundă. Ionuț Miorcăneanu a slujit la Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din localitatea Tudor Vladimirescu, în perioada 2002 – 2021.

La locul tragediei s-a săvârșit, ieri, o slujbă de pomenire de către șase preoți din zonă. Cercul Pastoral Misionar din Avrămeni, din care face parte și parohia unde a slujit Ionuț Miorcăneanu, a publicat un mesaj emoționant la doi ani de la trecerea sa în neființă.

Redăm mai jos mesajul:

„Se spune că....

oamenii nu mor cu-adevărat atunci când,

TRĂIESC la noi în inimă și-n gând...

Acum doi ani, mișelește moartea ne răpea, așa cum știe doar ea, un TEOLOG, un PRIETEN, un COLEG, un PARINTE, un SOȚ, un TATĂ, un FIU, un PĂSTOR de suflete, un IUBITOR al cuvântului, un OM.

Și tot ce ne-a lăsat în loc a fost golul imens din suflete noastre, pe care ne tot străduim de-atunci să-l umplem cu amintirile memorabile și cu rugăciunile înălțate spre Cer, nădăjduind astfel,  să se mai ogoiască dorul...Dorul de cel care a fost pe acest pământ un model de destoinicie și mărinimie, de implicare și devotament în ceea ce privește viața personală dar și lucrarea misionar-pastorală, nimeni altul decât vrednicul de pomenire, preotul Ionuț Miorcăneanu, paroh al Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil" din localitatea Tudor Vladimirescu, în perioada 2002-2021. Iar pentru această jertfă și străduință năzuim că sufletul său frumos locuiește întru VEȘNICIE, acolo "unde nu este nici întristare,  nici suspin ci VIAȚĂ fără de sfârșit", ca o mângâiere pentru inimile noastre mâhnite, dar nicidecum  deznădăjduite de vreme ce, "Hristos a Înviat!"

Așadar, părinte drag, chiar dacă "IERI" bătut-ai prea grăbit "în porți de stele" ca să te înfrupți din plin cu ele, tu astăzi,  locuiești și-n ale noastre  inimi grele....Veșnică să-ți fie pomenirea!

AMIN!”


Ionuț Miorcăneanu s-a născut la data de 5 ianuarie 1982, în localitatea Botoşani, judeţul Botoşani. A absolvit Şcoala Generală Nr. 13 din localitatea Botoşani, promoţia 1996, după care Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. M. Mc. Gheorghe” – Botoşani, promoţia 2001.

În iulie 2001 a susținut examenul de capacitate preoțească la Centrul Cultural Pastoral „Daniil Sihastrul” – Durău. Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, a fost hirotonit preot al Parohiei „Sf. M.Mc. Gheorghe” din localitatea Borolea, comuna Hăneşti, Protopopiatul Săveni, la data de 2 decembrie 2001.

Începând cu 1 iulie 2002 a fost transferat pe postul de preot paroh în Parohia „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil” din localitatea Tudor Vladimirescu, comuna Avrămeni, Protopopiatul Săveni, fostă filie a Parohiei Borolea, parohie unde și-a desfășurat activitatea până în momentul tragicului accident, în urma desființării Parohiei Borolea şi înființării filiilor acesteia în parohii.

Acesta era tată a doi copii, un băiat și o fată.






 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Doctorii care vor să facă parte din Colegiul Medicilor Botoșani, printre dosarele validate este și cel al Monicăi Adăscăliței! (foto)

Friday, 6 September 2024

Au fost depuse 15 candidaturi pentru funcțiile de membru în Consiliul Județean al Colegiului Medicilor din Botoșani. Dintre cele 15 candidaturi, una a fost respinsă, iar restul au fost ad...

Videoclip scandalos cu o gașcă de tineri din Botoșani, versuri cu amenințări: „Noi suntem Centrul Vechi și vă dăm cu macete în cap” (video)

Thursday, 5 September 2024

Un videoclip în care apar mai mulți tineri a fost viralizat pe rețelele de socializare. În videoclip, tinerii rostesc versuri despre Centrul Vechi și despre cum vin cu „toat...

Detalii din cadrul anchetei în care fiul unui om de afaceri din Botoșani a fost bătut în Centrul Vechi! (video)

Thursday, 5 September 2024

Zona Centrului Vechi este cunoscută de toți locuitorii Botoșaniului ca fiind o zonă fierbinte și prin care se recomandă să nu treci la lăsarea serii. „Nu a reieșit risc iminent&rdquo...