SA NE BUCURAM, ASADAR!

SA NE BUCURAM, ASADAR!

 OANA PUSCASU si Orchestra Filarmonicii de Stat Botosani, dirijor Nicolae Ursu  Ionut Tabultoc

Magie, profesionalism, puritate! Filarmonica Botosani a mizat, vineri seara, pe copilarie, si nu a fost nevoie nicium sa faca rabat de la valoare sau de la calitate.

Copiii de la CHEIA SOL, sub indrumarea Oanei Puscasu, au oferit un spectacol de elita. Chiar daca niciunul dintre micii artistii nu se afla pentru prima data pe scena, evolutia alaturi de Orchestra Filarmonicii i-a re-creat, s-au reinventat pe ei insisi. Costume elegante, prestanta, si mai ales sentimentul constient ca traiesc o experieta, poate, unica in viata!

O sala plina, sute de oameni si-au oprit respiratia la aparitia pe scena a ingerului Oana Tabultoc, moment de o emotionanta si reala inaltare spirituala. La doar 7 anisori, Oana a impresionat prin calitatile vocale, dar mai ales printr-o siguranta scenica neasteptata, avand in vedere ca era acompaniata de zeci de instrumentisti profesionisti.

Spectacolul Craciun fericit, desfasurat vineri seara, a demonstrat inca o data, daca mai era nevoie, importanta pe care o are pentru public, dar mai ales pentru artist, interpretarea live.

Ca si cum ar fi cantat dintotdeauna pe marile scene ale lumii, Bogdan Bidasca, o prezenta agreabila, atragatoare, dar mai ales extrem de eleganta, a oferit publicului un moment de reala valoare artistica, moment creat si prin comunicarea permanenta, aproape profesionista, cu dirijorul orchestrei, Nicolae Ursu.

Cei prezenti au fost colindati si de Claudia Rusu, de Roxana Ursu, dar si de Alexandra Mera, o cantareata cu experienta, cu o interpretare live reusita. Micuta Raluca Ursu a prezentat piesa Parintii mei, a lui Nicolae Caragea.

Am retinut in special interpretarea Mirunei Buza. La 11 ani, Miruna a stapanit sutele de oameni din sala, instrumentistii de pe scena devenind un tot, parte din ea. Extrem de eleganta, Miruna Buza te face sa crezi ca este facuta pentru acest gen de muzica, unduirile muzicale, coloratura interpretativa, dar mai ales spectacolul artistic pe care l-a creat in cele cateva minute magice. Este, probabil, spectacolul in care Miruna s-a simtit cel mai bine!

Ultima componenta a grupului Cheia sol, Viviana Sposub! Tinuta cu farmec vienez, voce la inaltimea scenei pe care a cantat, Viviana a fascinat prin frumusete, distinctie si, mai ales, voce!

Piesele de greutate au fost oferite de Oana Puscasu, care a interpretat, in deschidere, Stille Nacht, iar in final Je t aime, melodia Larei Fabian, precum si jucausul Feliz navidad, aducand vioiciunea si bucuria Craciunului.

Cheia Sol si-a facut intrarea, cu acest spectacol, in sufletele botosanenilor. Si, mai mult ca sigur, a gasit cheia potrivita! Depinde cum isi vor fauri mai departe acest drum.

Duminica, de la ora 18.00, aceiasi copii vor readuce bucuria Craciunului, in sala mare a Teatrului Mihai Eminescu, spectacol transmis in direct pe internet, de Live Botosani! Sa ne bucuram, asadar!

CITESTE SI OANA PUSCASU - CANTA, INCANTA SI MERGI MAI DEPARTE!

MIRUNA BUZA - COPILUL CARE SI-A CRESCUT CANTECELE CU LACRIMI

ALEXANDRA MERA - SUFLET DE SUNET SI CULOARE

OANA TABULTOC - SARBATORILE VIN! SARBATORILE VIN!

CLAUDIA RUSU - DUMNEZEU M-A INZESTRAT CU UN HAR MINUNAT!
 

 

 

 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36
40

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46
20

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
26

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...