DARUITI UN EURO SI FLUTURII VOR ZBURA!

DARUITI UN EURO SI FLUTURII VOR ZBURA!

 MIHAELA MIHAESCU  

In urma cu doi ani, realizam un interviu cu o persoana speciala. Mihaela Mihaescu, Michi, cum o stiu prietenii, este acel suflet urias care nu mai incape in propriul corp. Prin Michi, Dumnezeu ne vorbeste despre ingeri.

La doi ani dupa acel interviu gasesc, deloc intamplator, un blog din care aflu ca Michi isi continua planurile cu perseverenta si nadejdea pe care doar credinta, puterea sufleteasca si dragostea nemarginita pentru viata ti le pot da.

Mihaela Mihaescu este una dintre miile de persoane care vad viata dintr-un fotoliu rulant. Un om ca oricare altul. Nimic mai mult. Nimic mai putin. O bucuresteanca ambitioasa, care se intoarce la Dumeni, comuna George Enescu, Botosani, unde viseaza si este foarte aproape de a infiinta primul Centru de Viata Independenta din Romania.

DARUITI 1 EURO SI FLUTURII VOR ZBURA! CITITI DESPRE O CAMPANIE NATIONALA A ASOCIATIEI IHTIS - PRESEDINTE MIHAELA MIHAESCU

Presedinta a unei asociatii pentru persoanele cu dizabilitati, este foarte multumita ca aceasta este compusa doar din membri dependenti de fotoliul rulant, ca lupta pentru drepturile lor, vrand si reusind sa arate ca handicapul, in cazul unor astfel de persoane, este un termen consacrat si promovat de o societate inchisa in prejudecati, fiind folosit doar atunci cand nu reuseste sa accepte prezenta semenilor cu dizabilitati.

In urma cu doi ani, a acceptat un interviu, dupa ce i-am precizat ca acest lucru m-ar onora. Mi-a raspuns imediat, cu mentiunea: Onorata sunt eu; putini oameni ma trateaza astfel.

Redau cateva fragmente din acel interviu, pentru ca acum, mai mult decat altadata, Mihaela are nevoie de noi.

REP: De ce la George Enescu, Botosani, primul Centru de Viata Independenta?

M.M.: George Enescu - satul Dumeni, este locul in care mi s-a spus pentru prima data, la numai noua ani, ca lupta mea este zadarnica. Pentru ca eu simteam si gandeam altceva, in loc sa ma descurajeze sau sa ma determine sa ma resemnez, aceste cuvinte m-au urmarit si m-au ambitionat ori de cate ori am avut de depasit vreun obstacol. O putere interioara m-a indemnat mereu sa am incredere in mine, sa nu dau atentie parerilor pesimiste, sa fac tot ceea ce cred eu ca-mi foloseste pentru ca viata mea sa aiba un sens. Parintii m-au considerat mereu un om normal si mi-au cerut de fiecare data sa depasesc limita impusa de dizabilitatea fizica, generata, la nastere, de o eroare medicala. Am fost invatata sa cred ca, daca imi fac datoria, pot obtine tot ceea ce vreau, indiferent de parerile celor din jur. Acestea sunt motivele ce ma determina sa consider ca am acum datoria morala sa ma intorc la Dumeni cu un proiect de suflet intitulat sugestiv “Ajuta-te singur!, dorind ca prin acesta sa vin in sprijinul persoanelor cu dizabilitati, ale caror sperante, nazuinte, idealuri sunt in continuare ucise.

REP.: Intr-un clasament minimal, care ar fi cinci slabiciuni ale omului contemporan, sesizate de cei care vad lumea din scaunul cu rotile?

M.M.:1. Lipsa de credinta 2. Pofta nestapanita 3. Dezbinare 4. Dezradacinare 5. Dezordine

REP.: Cateva cuvinte despre tine, ceea ce crezi ca ar oferi un dram de curaj celor asemeni tie, precum si celor lipsiti de handicap fizic, insa afectati psihic de vremurile pe care le petrecem.

M.M.: Vremurile sunt influentate de oameni, de fiecare dintre noi. Impreuna traim aceleasi vremuri, care ne ofera atat cat meritam. Sta in puterea noastra sa cream frumosul pentru a trai frumos, sa faptuim ceea ce trebuie pentru a dobandi ceea ce avem nevoie, sa ne punem in slujba celor slabi pentru a dobandi putere, sa ne aparam demnitatea pentru a nu fi umiliti, sa fim drepti pentru a ni se face dreptate, sa facem voia lui Dumnezeu pentru ca si voia noastra sa fie facuta. Eu sunt un om fericit pentru ca, intr-o societate ce nu a fost si nu este inca pregatita sa ma accepte ca om, din pricina fotoliului rulant cu care ma deplasez, mi-am implinit visele, mi-am pastrat demnitatea, imi ajut semenii.
(FLORENTINA TONITA)
 

Date culese de pe internet:

Campania “350.000 Euro = Solidaritatea a 350.000 oameni“.

Doneaza un euro pentru construirea primului Centru de Viata Independenta din Romania la Dumeni, comuna George Enescu, Botosani!

Poti dona 1 Euro acum apeland, din reteaua Romtelecom, numarul 0900 900 081 (1 Euro/apel)!

Am reusit sa obtinem si parteneriatul companiilor Vodafone, Orange si Cosmote pentru un numar de SMS unde pot fi facute donatii. Puteti, asadar, dona acum 2 Euro printr-un SMS la 848, numar valabil in reteaua Orange si in reteaua Cosmote - iar de la ora 00.00 a zilei de 8 decembrie (deci practic de duminica noaptea) va fi activ numarul si in reteaua Vodafone.

Informatii bancare/ Bank account information: Titular cont/ Account Holder: ASOCIATIA IHTIS

Cod Fiscal/ Registration number: 16690411

Banca/Bank: BCR – AGENTIA DOROHOI SWIFT/BIC: RNCBROBUBT0

Conturi bancare/Bank Account numbers: o RO84RNCB1760000043500001 - lei

RO84RNCB0044002865610002 - Euro

RO57RNCB0044002865610003 - Dollars

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pecheziții la AJOFM: Trei agenți economici din Botoșani în vizorul Parchetului European!

astăzi, 07:18
66

Organele de cercetare, sub coordonarea procurorilor Parchetului European, în baza unui ordin de percheziţie domiciliară la sediul AJOFM Botoşani, au ridicat documente care au stat la baza fin...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Cuvios Ioan de la Lavra Veche; Sfântul Sfinţit Mucenic Pafnutie

astăzi, 07:00
13

În Pustia Palestinei, aproape de Ierusalim, se afla o frumoasă aşezare călugărească întemeiată de Sfântul Hariton şi se numea Lavra Veche, întrucât sfântul o...

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
981

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...