Rezerviști voluntari din Botoșani, la startul unei noi provocări (video)

Rezerviști voluntari din Botoșani, la startul unei noi provocări (video)

Voluntari ai Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” din Botoșani execută, în această săptămână, activități de instruire în vederea participării la antrenamentul comun al forțelor de rezervă ale Armatei Statelor Unite ale Americii (SUA), alături de colegi din structuri subordonate Statului Major al Apărării.

Antrenamentele se desfășoară pe baza unor facilități acordate de Ministerul Apărării Naționale și de Primăria municipiului Botoșani.

„Activitatea se va desfășura în conformitate cu regulamentul CIOR – Interallied Confederation of Reserve Officers. Mulțumim autorităților din județul Botoșani pentru sprijinul oferit în organizarea activităților”, a transmis căpitanul Andrei Vicol, purtător de cuvânt al Batalionului 335 din Botoșani.

Fondată în 1948 de asociațiile ofițerilor de rezervă din Belgia, Franța și Țările de Jos, CIOR este o organizație afiliată NATO, non-politică și non-profit a asociațiilor naționale de ofițeri de rezervă.

CIOR se întrunește de două ori pe an - vara și iarna - și lucrează prin comitete care examinează problemele și oferă analize legate de forțele de rezervă. Problemele tipice de interes includ contribuția forțelor de rezervă la operațiunile internaționale, reintegrarea rezerviștilor în comunitățile respective după desfășurarea în străinătate, legea conflictelor armate, impactul expansiunii NATO asupra rezervelor și sprijinul angajatorilor pentru rezerviști.

 

 

Spune-ne opinia ta