Pelicula ”Fursecuri și lapte”, produsă de Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale" (UNATC) București, regizată de Andrei Tache-Codreanu - proaspăt absolvent al doctoratului în Cinematografie și Media al universității, a fost selectată în secțiunea La Cinef a Festivalului de la Cannes.
Din distribuția filmului face parte și Rareș Prisacariu, copilul de 9 ani din Botoșani câștigător al Trofeului ”Românii au talent”.
Însă la succesul peliculei a contribuit și Denis Budăi (de asemenea prezent în aceste zile la Festivalul de Film de la Cannes) cel care semnează scenariul alături de Andrei Tache-Codreanu. Denis Budăi, fost elev al Colegiului Național ”A.T.Laurian” din Botoșani, a fost și membru al trupei Drama Club (coord. Mirela Nistor).
Rareș Prisacariu se află în aceste zile la Cannes, alături de echipa din România.
”Ne-am bucurat de o zi emoționantă și plină de momente deosebite la Festivalul de Film de la Cannes. Echipa noastră a fost apreciată, filmul a adus reacții frumoase și suntem onorați să reprezentăm România la acest festival, în secțiunea La Cinef. Avem o echipă minunată și sunt onorat să fiu alături de oameni deosebiți. Felicitări tuturor, în special regizorului Andrei Tache Codreanu!”, a transmis Rareș Prisacariu.
La proiecția filmului, micul actor din Botoșani s-a întâlnit și cu apreciatul critic de film Irina-Margareta Nistor, despre care menționează că este ”o prezență rafinată”.
Proiectul filmului ”Fursecuri și lapte” a beneficiat de finanțare în cadrul programului UNAntreprenoriaTC desfășurat de SAS UNATC și finanțat prin FDI 2024.
În Ajunul Crǎciunului, Sebi gǎsește un mesaj în telefonul tatǎlui sǎu, pe care îl citește cu voce tare, aflăm din scurtul Synopsis al filmului.
Regia: Andrei Tache-Codreanu
Distributia: Doru Bem, Anca Florescu, Rareș Prisacariu, Liviu Chițu
Scenariul: Andrei Tache-Codreanu & Denis Budăi
Imaginea: Barbu Nitelea
Montajul: Alexandra Diaconu
Sunetul: Matei Vasilache
Scenografia: Marius Stănică
Pentru cea de-a 28-a ediție, La Cinef a selectat 16 filme dintre cele 2 700 trimise de școlile de film din întreaga lume.