Primarul municipiului Botoșani: „Să dovedim că bunătatea, toleranța și solidaritatea sunt la baza unui stat puternic” (video)

Primarul municipiului Botoșani: „Să dovedim că bunătatea, toleranța și solidaritatea sunt la baza unui stat puternic” (video)

În cadrul ceremoniilor dedicate Zilei Naționale, primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a făcut apel la solidaritate și toleranță, arătând că lupta pe care societatea contemporană trebuie să o poarte este „împotriva dezbinării generalizate”.

„Ziua de 1 decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal din istoria României, dată la care Marea Adunare de la Alba Iulia votează unirea Transilvaniei cu România, cerându-se astfel formarea unui singur stat național. Era momentul așteptat de generații, momentul pentru care a curs mult sânge pe câmpurile de luptă. „Istoria cheamă la fapte”, așa începea convocarea Adunării Naționale. Îndemnul se referă la dorința afirmării identității naționale, astăzi acesta rămâne viu, cu o însemnătate la fel de puternică, ce îndeamnă atât la meditație, cât și la fapte.

Istoria ne-a oferit ocazia să ne reîntregim ca popor și să dovedim că bunătatea, toleranța și solidaritatea sunt la baza unui stat puternic, ce a dovedit de multe ori că nu poate fi învins atât de ușor. Sărbătorim această dată în fiecare an pentru că ea reprezintă idealul nostru ca națiune. Statul național unitar se poate păstra doar prin respect și dialog, prin păstrarea legăturilor spirituale de la cei care au înfăptuit istoria. Un asemenea moment aniversar, dincolo de rememorarea clipelor istorice, obligă la asumarea răspunderii și transmiterea mai departe spre tânăra generație a celor dobândite cu greu de strămoșii noștri.

A venit momentul să ne întoarcem la ceea ce ne leagă: limbă, familie, cultură, Biserică, tradiție, istorie, și să luptăm împotriva dezbinării generalizate, care astăzi afectează lumea politică, economică și socială. Să nu uităm că trecutul este sigur, deci să învățăm din el, pentru că prezentul este interpretabil, iar viitorul incert. Cu prilejul zilei de 1 decembrie, în calitate de reprezentant al administrației publice locale, doresc românilor de pretutindeni un sincer și călduros „la mulți ani!”.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Aproape 80 de autovehicule blocate sau ridicate de Poliția Locală, în câteva zile

Joi, 20 Ianuarie 2022
142

Poliția Locală a desfășurat, în perioada 14-18 ianuarie a.c., o acțiune pe linia fluidizării circulației rutiere în municipiul Botoșani, soldată cu peste 90 sancțiuni contra...

O familie greu încercată are nevoie de ajutor. Un tânăr luptă cu boala pentru a-și crește copilul premiant, rămas fără mamă (video)

Joi, 20 Ianuarie 2022
496

O familie greu încercată, din comuna Ripiceni, are nevoie de ajutor. Un tânăr de 32 de ani luptă cu o boală cruntă pentru a-și crește fiul, rămas orfan de mamă în urmă cu c...

Polițiștii au recuperat prejudicii de 51 de milioane de lei în cadrul a peste 300 de dosare vizând infracțiuni economice (video)

Joi, 20 Ianuarie 2022
212

Peste 300 de dosare penale au fost deschise, în anul 2021, pentru fapte de criminalitate economică comise în județul Botoșani, prejudiciul recuperat în timpul cercetărilor depă...