Prima serie de soldați profesioniști formați de IJSU va participa la misiuni începând de miercuri

Prima serie de soldați profesioniști formați de IJSU va participa la misiuni începând de miercuri

Cei 24 de soldați profesioniști formați de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani vor participa, începând de joi, la misiunile de salvare, informează reprezentanții IJSU.

Potrivit acestora, soldații au participat timp de 13 săptămâni la cursurile de formare în cadrul cărora au desfășurat activități de instruire specifice pregătirii militare generale, și-au însușit cunoștințe teoretice în domeniul situațiilor de urgență și și-au format  deprinderi practice, astfel încât să fie pregătiți pentru intervenție. 

„În urma parcurgerii programelor de formare profesională inițială, aceștia au fost evaluați atât teoretic, cât și practic. Toți au fost declarați admiși și au fost repartizați la subunitățile de intervenție ale Inspectoratului”, arată sursele citate.

Aceasta este prima serie de soldați profesioniști, admiși în urma promovării concursurilor de recrutare la ISU Botoșani. Cei 24 au depus jurământul militar pe 2 mai a.c..

IJSU Botoșani a scos la concurs alte 39 de posturi de soldați profesioniști. Mai multe detalii găsiți accesând acest link.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

ONG-uri, autorități publice și tineri în dialog pentru viitorul voluntariatului în Botoșani

astăzi, 13:18
88

Fundația Județeană pentru Tineret (FJT) și Centrul Județean de Voluntariat organizează, vineri, întâlniri de lucru pe tema implicării civice a tinerilor din orașele Botoșani și S...

Video răvășitor. O bătrână plânge de fericire că pragul i-a fost trecut de voluntari cu suflet mare

Duminică, 14 August 2022
591

Un video în care o bătrână din Dersca plânge de fericire, după ce pragul său a fost trecut de voluntari veniți în ajutor, se viralizează pe internet.Femeia a fost viz...

O mașină a lovit un cap de pod, s-a răsturnat și a luat foc. Doi tineri au fost răniți – FOTO

Duminică, 14 August 2022
1006

Doi tineri au necesitat îngrijiri medicale, în urma unui accident rutier petrecut, duminică, în apropiere de orașul Săveni. Autoturismul în care se aflau a intrat într...