Zeci de copii din peste șapte județe ale țării sunt instruiți la Tabăra Militară de Airsoft de la Agafton (video)

Zeci de copii din peste șapte județe ale țării sunt instruiți la Tabăra Militară de Airsoft de la Agafton (video)

Aproximativ 90 de copii din peste șapte județe ale țării participă, în perioada 3 – 7 iulie, la a VI-a ediție a Taberei Militare de Airsoft de la Agafton, din Botoșani.

În cele cinci zile de tabără militară, copiii sunt instruiți cu privire la disciplina militară, învață tactici și tehnici de joc, dar ajung să fie și mai disciplinați. Până la momentul scrierii actualei, participanții au primit sfaturi de la polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei de la Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, de la pompierii din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani și de la voluntarii Crucii Roșii.

Astăzi, 6 iunie, copiii au avut parte de dimineață de instruire de la pompieri, după care au coborât pe teren pentru a pune în practică tacticile și tehnicile învățate până acum. După-amiază a urmat coborârea în rapel de pe una dintre clădirile complexului. Pe copii îi așteaptă zile cu surprize și alte activități militare.

„Pentru ediția a VI-a a Taberei Militare de Airsoft de la Agafton din Botoșani avem un număr de 90 de participanți în acest an, în creștere față de anul trecut, an de revenire după pandemie. În program avem activități tradiționale ale taberei, care înseamnă atât pregătire teoretică, cât și practică a tinerilor în domeniul sportului airsoft cu privire la disciplina militară și tactici și tehnici de joc. Avem rapel, tiroliană, distracție la piscină și alte mici concursuri pe care le facem intern sâmbătă, ca să avem și ce premia”, a declarat Radu Humelnicu, director Direcția Județeană de Sport și Tineret (DJST) din Botoșani.

Sunt copii atât din București, cât și din județele Tulcea, Vaslui, Iași, Deva, Hunedoara, Bacău, Suceava și Botoșani.

Sâmbătă va avea loc festivitatea de premiere, începând cu ora 18:00, urmată de un foc de tabără.



















 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Șeful educației botoșănene, apel către directorii de școli: „Acești elevi pot avea niște traume din trecut” (foto, video)

Miercuri, 27 Martie 2024
718

Miercuri, 27 martie, a avut loc întâlnirea de instruire cu directorii și directorii adjuncți din învățământul liceal, urmând ca joi să fie instruiți cei din î...

Echipă completă la CJ Botoșani, un consilier a depus astăzi jurământul! (foto, video)

Miercuri, 27 Martie 2024
764

Este vorba despre Gabriel Cîrlan, care a ocupat și funcția de director al societății Nova Apaserv în perioada 2013 - 2016.După ce la începutul lunii martie Tribunalul Botoș...

Cele mai longevive cupluri premiate de municipalitatea botoșăneană! (foto, video)

Marţi, 26 Martie 2024
485

Evenimentul s-a desfășurat în sala „Mihai Eminescu” din incinta Primăriei municipiului Botoșani, care a devenit neîncăpătoare pentru zecii de bătrâni chemați de m...