Pe primele două locuri se află Strelka și Belka, primii doi căței care s-au întors în siguranță dintr-o misiune spațială. Rezultatul misiunii i-a ajutat pe oamenii de știință să colecteze mai multe informații, iar Belka a născut mai târziu câțiva pui, dintre care unul a fost dăruit fiicei președintelui John F. Kennedy.
Locul 3 e ocupat de Peritas, cățelul cu nume demn de companionul unui adevărat conducător. În timpul atacului trupelor persane ale lui Darius al III-lea asupra lui Alexandru cel Mare, Peritas a sărit și a mușcat de buză un elefant care voia să-i atace stăpânul. Alexandru a supraviețuit și și-a dus mai departe visul de a cuceri lumea mulțumită credinciosului sau slujitor.
Pe locul 4 s-a clasat un terrier numit Charlie, câinele fiului președintelui Kennedy. În timpul crizei din 1962, Charlie a năvălit în camera dezbaterilor, președintele l-a luat în brațe și l-a mângâiat, ceea ce l-a ajutat să se calmeze. Într-un final, Kennedy a anunțat că e gata să ia o decizie - decizie care a dezamorsat conflictul.
Un alt câine care ar fi trebuit să fie celebru ocupă locul 5 în top. Este vorba despre Jofi, cățelul lui Sigmund Freud. Acesta îl lua deseori pe Jofi în cabinetul sau în timpul ședințelor de terapie, apoi lua notițe, convins fiind că Jofi îi ajută pe pacienți să se relaxeze. Însemnările lui Freud au pus bazele terapiei moderne asistate de animale.
Locul 6 îi aparține curajosului Urian, câinele care a determinat ruptura dintre Anglia și papalitate în secolul XIV. Vrând să se despartă de Caterina de Aragon, regele Henric al VIII-lea l-a trimis pe Cardinalul Wolsey să discute cu Papa Clement al VII-lea despre anularea mariajului. Când și-a întins degetul cel mare de la picior pentru a fi sărutat, Papa Clement a fost mușcat de Urian, ceea ce l-a înfuriat îngrozitor. Pentru că Biserica Catolică a refuzat să-i anuleze mariajul, Henric a înființat mai târziu Biserica Anglicană.
Pe locul 7 se află un cățel al cărui nume a rămas necunoscut. Exemplarul din rasă Newfoundland care aparținea unui pescar a sărit în apă și i-a salvat viața lui Napoleon atunci când acesta a căzut peste bord în călătoria spre Elba.
Un rol nu mai puțin important l-a avut Checkers, ocupantul locului 8. Cockerul spaniol pe care președintele Nixon l-a primit ca "mită" în timpul candidaturii sale la funcția de vicepreședinte i-a trezit afecțiunea lui Richard Nixon, iar discursul în care acesta și-a exprimat intenția să-l păstreze orice s-ar întâmpla a emoționat publicul și i-a prelungit cariera politică.
Penultimul loc îi aparține unui cățel cu adevărat deosebit. Deși nu se știe ce talente ascundea Peps, acesta era cel care judeca ultimele compozițîi ale lui Wagner. Acesta îl așeza pe un scaun special și îi cânta ultimele pasaje compuse apoi le păstra sau le arunca în funcție de reacția câinelui.
Ultimul, dar nu cel din urmă, este Donnchadh, câinele lui Robert I al Scoției. În 1306, când Edward I al Angliei a hotărât să-l doboare pe Robert, s-a gândit să se folosească chiar de câinele acestuia. Donnchadh l-a condus pe rege la țintă, apoi s-a întors și și-a aparat stăpânul păcălindu-l pe Edward. Robert a devenit apoi regele Scoției iar mai târziu, acțiunile nesabitului George al III-lea, descendent direct al lui Robert, i-au determinat pe coloniștii americani să se revolte.