Vraja tradiției și Târgul de Crăciun, adună elevii, părinții și personalul angajat al școlii în momente magice, pline de emoții și speranțe.... aducându-i pe toți în spiritul sărbătorilor care vin cu încredere, gânduri de bine și susținere pentru cei din jur.
Activitățile fac parte din calendarul Proiectului ROSE (Romania Secondary Education Project) și în urma implementării, la nivelul unității școlare, rezultatele obținute de elevi arată progresul și satisfacția tuturor factorilor implicați în procesul instructiv-educativ.
„În acest an mobilizarea a fost de excepție și cu toții am conștientizat cât de important este „să dăruiești”.... Puțin, poate însemna mult.... După spectacolul specific sărbătorilor de iarnă, elevii și-au organizat „târgul” într-un mod excepțional, pentru a sprijini familia greu încercată a unei eleve care are nevoie urgentă de suma 90.000 de euro pentru o operație în străinătate. Fiecare clasă a realizat din resurse proprii dulciuri și ornamente de Crăciun care au fost vândute în scop caritabil. De asemenea, la braț cu tradiția, elevi din liceu au reînviat spiritele sărbătorilor de iarnă, aflând că jocul ursului semnifică purificarea și fertilizarea solului pentru noul an, umblatul cu capra aduce rod în case, colinda amintește de faptul că cele mai importante lucruri din viața omului nu se pot cumpăra. Pentru că ceremonialul de înnoire în noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie este numit îngropatul anului, fiecare elev a fost invitat să-și scrie dorințele pe o coală imensă de hârtie, iar lucrurile neplăcute din anul vechi să fie uitate. Ce poate fi educația, dacă nu momentul în care elevi și profesori ridică la rang de artă generozitatea de a ajuta pe cel aflat în suferință dar și reîntoarcerea la ceea ce ne dă mândria de a fi români: tradiția”, a declarat directorul unității școlare, prof. Camelia Axinte.
(Comunicat de presă)