Povestea botoșăneanului din Italia care a cumpărat firma în care se angajase inițial, apoi a mai înființat încă două!

Botoșănenii demonstrează că, oriunde s-ar afla în lumea mare, pot face cinste României prin muncă și pasiune. Marian a reușit să își construiască în Italia propriile afaceri, însă recunoaște că duce mereu dorul țării în care s-a născut.

Povestea botoșăneanului din Italia care a cumpărat firma în care se angajase inițial, apoi a mai înființat încă două!

 Marian Demiris.  Foto: ziarulrevolutionarul.ro

În tumultul știrilor terifiante despre tânărul din Trușești care a ucis două femei în Italia, avem parte și de povești frumoase în mijlocul cărora se află botoșăneni vrednici de laudă.

Este vorba despre Marian Demiris, un botoșănean plecat de mulți ani în Italia.

”Mă trag dintr-o familie de greci. Bunicii mei, din partea tatălui, au emigrat în România. Tata este grec, iar mama este româncă. Eu m-am născut în Botoșani și am ajuns în Italia după ce am văzut marile orașe ale României. Am copilărit în Iași și în Hunedoara. Am venit în Italia în 2007 împreună cu soția. Avem doi copii, unul de 12 ani, iar celălalt de 6 ani. Prin cei doi copii, Ianis și Luca, s-a ajuns la a treia generație care schimbă țara de origine”, a povestit Marian pentru Ziarul Revoluționarul.

Soția lui Marian lucrează ca asistentă medicală. De cum a ajuns în Italia, botoșăneanul a început să muncească într-un atelier din Milano, ca vopsitor auto, dar nu s-a mulțumit cu atât. A urmat cursuri pentru perfecționarea pregătirii profesionale.

”Mă pregătesc adecvat să asigur o participare concretă și constructivă în echipa creeată în jurul meu”, spune Marian Demiris.

A cumpărat firma în care a fost angajat!

Pasiunea pentru mașini i-a schimbat viața, spune botoșăneanul din Italia, care pune suflet în tot ceea ce face și recuoaște că doar astfel ”totul devine mai ușor”.

”Pasiunea auto nu se măsoară în câte mașini ai sau câți bani ai cheltuit într-un autoturism sau câte știi despre mașini, aici e vorba de sentiment. Când pasiunea pentru mașini se transformă într-o profesie totul devine mai ușor. Pasiunea este inspirație. Și mie îmi place să creeez și să personalizez fiecare mașină care îmi trece prin mână”, mărturisește botoșăneanul.

Iar rezultatele nu au întârziat să apară: Marian a cumpărat firma la care se angajase atunci când a ajuns în Italia!

”Prin muncă și respectul cucerit am avut ocazia să cumpăr firma unde am fost angajat la început, când am venit în Italia. Prima firmă a fost AUTOITALIA și de acolo, mai târziu, am reușit să deschid încă două firme, cu aceeași specializare, vopsitorie auto. Și am reușit să deschid AUTOITALIA 2 și anul acesta, chiar la începutul anului, am deschis și AUTOITALIA 3”, spune cu mândrie Marian Demiris.



”Ne lipsește țara unde m-am născut!”

Chiar dacă viața prosperă din Italia le asigură tot confortul, Marian duce dorul locurilor natale.

”Ne simțim bine în Italia, dar ne lipsește țara unde m-am născut. Nu reușesc să merg în România cum mi-aș dori, mai des, fiindcă familia și afacerile mele sunt la Milano. De noi depinde fericirea celorlalți pentru a aduce zâmbetul pe chipul celor nefericiți, trebuie să ajutăm…”, spune Marian și amintește imediat de Asociația Pro Vita Valea Plopului, din județul Prahova, unde mereu contribuie pentru ajutorarea persoanelor aflate în nevoință.

”În zilele noastre ne confruntăm cu probleme majore legate de sănătate, de dezastre naturale, de războaie, de emigrație și multe altele, și toți suntem afectați de aceste probleme și cred că trebuie să ne unim eforturile și să acționăm împreună. Fiecare gest al nostru face diferența în fața celor afectați și demonstrează solidaritatea și bunătatea care sunt mereu valori fundamentale. Fiecare contribuție contează și face o diferență”, mărturisește cu modestie Marian Demiris.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce se întâmplă dacă aparatele de reciclare nu funcționează, declarația ministrului Mediului!

astăzi, 13:26
14

Potrivit Hotărârii de Guvern 1.074/2021, magazinele sunt obligate să ofere posibilitatea consumatorilor să returneze ambalajul SGR pentru a primi înapoi valoarea garanției, indiferent ...

„Blue Guardians”, amplu exercițiu de pregătire tactică organizat de polițiștii botoșăneni!

astăzi, 12:51
30

În perioada 20-24 mai 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani va fi gazda unui amplu exercițiu de antrenament integrat al structurilor de intervenție și acțiuni speciale ale unit...

Lucian Trufin: „Obiectivul meu este ca pacienții din spitalele aflate în cordoonarea Consiliului Județean Botoșani să fie tratați la fel ca în spitalele private”

astăzi, 12:04
23

Candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani, Lucian Trufin, a inclus în oferta sa electorală un program dedicat modului în care sunt tratați pacienț...