Pompierul Iulian Rotaru va lua, luni, startul la ultra-maratonul din Bolivia. Mult succes, Iulian Rotaru!

Pompierul Iulian Rotaru va lua, luni, startul la ultra-maratonul din Bolivia. Mult succes, Iulian Rotaru!

   Sursă foto: Facebook - ISU Botoșani

Pompierul Iulian Rotaru, angajat al ISU Botoșani, va participa, în perioada 20-26 septembrie 2021, la ultra-maratonul „Ultra Bolivia Race”.

Luni, subofițerul botoșănean va lua startul în noua competiție susținând astfel cauza copiilor cu autism.

Iulian va reprezenta România la acest ultra-maraton unde inițial s-au înscris 17 dintre cei mai puternici ultramaratoniști din lume, iar la start se vor alinia doar 15.

Competiția din America de Sud presupune alergarea a 220 de kilometri în șapte zile, la o altitudine de până la 4.100 de metri pe platoul Altiplano din Anzii Cordilieri.

Startul se va da la ora locală 09.00 am (ora 16.00 la Botoșani) din localitatea Salinas, competitorii urmând să parcurgă 22 de kilometri până în localitatea Salar de Coipasa, unde vor înnopta.

Cea mai grea probă va fi etapa a VI-a, programată a se desfășura pe 25 septembrie, când cei rămași în cursă vor trebui să parcurgă într-o sigură zi 42 de kilometri, de la Isla del Pescado până în deșertul Salar d’Uyuni. Acesta este cel mai mare deșert de sare din lume, având o suprafață de 10.582 km².

La fel ca și celelalte ultramaratoane, cursa va fi tot autosusținută, participanții urmând să-şi poarte echipamentul şi hrana într-un rucsac.

Drumuri fără obstacole și multă putere, Iulian! Gândurile noastre bune te vor însoți pe tot parcursul cursei!”, este mesajul transmis de către colegii pompierului botoșănean.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

(Foto) Talentata Sofia Țurcanu, micuța botoșăneancă ce promite un viitor strălucit în muzică

Sâmbătă, 16 Octombrie 2021
1456

Sofia Olivia Țurcanu are 11 ani și este elevă în clasa a V-a a la Liceul de Arte „Ștefan Luchian” din Botoșani, la clasa de vioară, iar de la vârstă de 5 ani studiază c...

DSP: Rata de infectare cu Covid-19 în municipiul Botoșani, aproape de pragul de 9 cazuri la mia de locuitori

Sâmbătă, 16 Octombrie 2021
2006

În ultimele 24 de ore, 187 de botoșăneni au fost diagnosticați cu Covid-19, potrivit statistici furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Botoșani.82 dintre aceștia sunt din m...

Cele două minore dispărute vineri seară, identificate de polițiștii botoșăneni

Sâmbătă, 16 Octombrie 2021
1825

Cele două adolescente dispărute vineri seară de la domiciliu au fost identificate de polițiști pe raza municipiului Botoșani.Este vorba despre Ionescu Andreea Diana, în vârstă d...