(Video) Anya Maria, micuța botoșăneancă îndrăgostită de folclorul românesc

(Video) Anya Maria, micuța botoșăneancă îndrăgostită de folclorul românesc

Anya Maria Olariu are 8 ani și este elevă în clasa a II-a la Școala din Răuseni. Un copil frumos, cu părul roșcat și pistrui pe obrăjori, cu un zâmbet și o poftă de viață cum rar întâlnești.

Dar ceea ce o face un copil deosebit este talentul si dragostea pentru muzica populară.

Îndrumată inițial de către învățătoarea ei, prof. înv. Alina Ionescu, Anya a descoperit tainele muzicii populare în cadrul STUDIOULUI MUZICAL  CHEIA SOL, unde se pregătește de 10 luni cu prof. Ana Maria Murariu. 

Pasiunea pentru muzică o are de mică, ne povestește ea, atunci când cânta prin casă sau la serbările de grădiniță. Dar când a intrat într-un studio muzical si a imprimat prima ei melodie, a știut imediat că aceasta este menirea ei.

Familia Anyei o susține necondiționat pentru a-și urma pasiunea, iar tatăl ei, iubitor al muzicii populare, a imprimat o melodie cu fiica Anya, tocmai pentru a-i crea amintiri prețioase și pentru a încuraja talentul micuței artiste.

Am stat de vorba cu Anya și am aflat de la ea că muzica reprezintă o deosebită pasiune, iar ea întotdeauna când cântă, o  face cu bucurie si multa emoție.

Își dorește să ajungă pe culmile succesului și pentru acest lucru este conștientă că trebuie să muncească , să studieze, dar să aibă și puțin noroc și să „pună inimă” în cântec. 

În cele 10 luni de studiu a artei vocala, Anya a participat la festivalul online „Flori de dor, tradiții și folclor” unde a obținut premiul I  și la Festivalul Concurs „Moștenite din bătrâni”, Vorona, unde a obținut de asemenea Premiul I la categoria de vârstă 7-10 ani.

Participarea live și oportunitatea de a cânta acompaniată de orchestra de muzica populara au fost, pentru Anya, un vis devenit realitate. Își dorește să ajungă, într-o bună zi, asemenea artiștilor pe care ii îndrăgește: Grigore Gherman, Andra, Amelia Uzun sau Mariana Ichim Hodan.

În ochii Anyei poți să vezi tot ce înseamnă inocența de copil, iar atunci când iți povestește despre o zi din viață ei, vei afla că iubește să citească, să meargă pe bicicleta sau cu rolele și să aibă grijă de frățiorul ei mai mic.

Ne mândrim cu astfel de copii si îi susținem prin promovare! Nu uitați să urmăriți clipurile cu Anya Olariu pe YouTube, pe pagina CHEIA SOL MUSIC STUDIO! 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

(Foto) Talentata Sofia Țurcanu, micuța botoșăneancă ce promite un viitor strălucit în muzică

Sâmbătă, 16 Octombrie 2021
1452

Sofia Olivia Țurcanu are 11 ani și este elevă în clasa a V-a a la Liceul de Arte „Ștefan Luchian” din Botoșani, la clasa de vioară, iar de la vârstă de 5 ani studiază c...

DSP: Rata de infectare cu Covid-19 în municipiul Botoșani, aproape de pragul de 9 cazuri la mia de locuitori

Sâmbătă, 16 Octombrie 2021
2006

În ultimele 24 de ore, 187 de botoșăneni au fost diagnosticați cu Covid-19, potrivit statistici furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Botoșani.82 dintre aceștia sunt din m...

Cele două minore dispărute vineri seară, identificate de polițiștii botoșăneni

Sâmbătă, 16 Octombrie 2021
1825

Cele două adolescente dispărute vineri seară de la domiciliu au fost identificate de polițiști pe raza municipiului Botoșani.Este vorba despre Ionescu Andreea Diana, în vârstă d...