Zi plină de învățăminte pentru copiii de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 14 din Botoșani! Cu multă curiozitate, micuții au învățat cât de important este să nu se joace cu focul, prizele sau întrerupătoarele, dar și cum să se comporte în caz de cutremur.
Activitatea s-a desfășurat în cadrul programului „Săptămâna Verde” și a fost organizată la inițiativa cadrelor didactice, care și-au dorit să le ofere celor mici o lecție despre siguranță.
Timp de o oră, copiii au discutat cu pompierii, au pus întrebări și au aflat cum să se comporte în situații periculoase, fie că este vorba despre un incendiu, un accident casnic sau cum să se protejeze în caz de cutremur. Totodată , ei au avut ocazia să vadă o parte din echipamentele de protecție și intervenție folosite de salvatori în misiuni.
Persoanele responsabile la nivelul grădiniței au fost instruite cu privire la măsurile ce trebuie adoptate în cazul unei situații de urgență reale, astfel încât preșcolarii și cadrele didactice să fie în siguranță.
La final, pompierii le-au oferit materiale de informare preventivă din cadrul campaniilor naționale „Nu tremur la cutremur”, „R.I.S.C. – Renunță! Improvizațiile Sunt Catastrofale”, „R.I.S.C. – Mai bine previi decât să nu fii!”, „R.I.S.C. – Siguranța NU e un joc de noroc!”, „Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău” și „Împreună pentru siguranță” și le-au reamintit următoarele sfaturi pentru ca ei să fie în siguranță:
▪️nu vă jucați cu chibrituri, brichete și nu aprindeţi lumânări în casă;
▪️nu imitați lucrurile periculoase pe care ne le vedeți pe internet;
▪️dacă vedeți un cablu electric căzut la pământ sau un panou de electricitate deschis, îndepărtați-vă și chemați un adult să vadă despre ce este vorba.
Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.