Planta-elixir care funcționează ca un calmant, ajută la ulcer și taie greața. Se tine sub limbă 10 - 15 minute

După perioada sărbătorilor, mesele îmbelșugate ne pot supăra stomacul sau chiar ne pot da anumite stări de insomnie. Roinița, cunoscută și ca iarba stuparului, este o plantă cunoscută în primul rând pentru efectele ei benefice asupra afecțiunilor stomacului, calmând spasmele stomacale, elimină gazele din stomac, înlătură diareea și colicile gastro-intestinale și echilibrează digestia, scrie antena3.ro.

În plus, roinița calmează stările nervoase, crește pofta de mâncare, reduce stările de greață și ajută în tratarea hipertiroidiei.

 

Fitoterapeuții spun că ceaiul preparat din frunze de roiniță, la fel cel făcut din florile acestei plante, este de ajutor și la calmarea durerilor de cap, tratarea amețelilor, pierderea temporară a cunoștinței.

De asemenea, această băutură este recomandată pentru îmbunătățirea stării psiho-emoţionale, protejează sistemul nervos de stres și ajută la îmbunătățirea memoriei.

Totodată, planta are și rol cicatrizant.

Alte studii arată că această plantă are efecte antivirale împotriva gripei aviare și virusurilor herpetice.

Potrivit sursei citate, roinița, denumită și melissa, mai este numită „elixir de viață lungă", iar elenii o utilizează și pentru ajutor în tratarea anxietății, depresiei sau insomniei.

Pentru o eficiență maximă, ceaiul de roiniță este indicat să fie băut zilnic, după mesele principale, adică trei căni cu infuzie pe zi.

Un alt mod de administrare al roiniței este sub formă de pulbere sublinguală. În acest caz, planta se macină bine cu o râșniță electrică și se ia o linguriță de 3 - 4 ori pe zi, înainte de mese.

Pulberea rezultată din planta de roiniță se ține sub limbă 10 - 15 minute, după care se înghite cu apă.

Studiile arată că, în cazul unei administrări îndelungate, la fiecare șase săptămâni se fac 10 zile de pauză.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben la Botoșani până marți dimineață, cu risc de inundații pe râul Prut!

astăzi, 13:25

Hidrologii au actualizat prognoza și au anunțat că există risc de inundații pe râul Prut, pe sectorul amonte acumularea Stânca-Costești. și au instruit Cod galben, din această sear...

Procesiunea Învierii la Botoșani, în a treia zi de Paști!

astăzi, 13:17

Întrucât, în 2025, prăznuirea Sfântului Gheorghe (23 aprilie) - ocrotitorul municipiului Botoșani, pică în Săptămâna Luminată, tradiționalul pelerinaj de Flo...

AI a realizat Topul celor mai mari 10 români din istorie. TREI sunt botoșăneni!

astăzi, 12:30

Inteligența artificială a realizat un Top 10 al celor mai mari români din istorie. „Acest top reflectă diversitatea contribuțiilor românești, de la lideri politici și milit...