Peste 100 de pompieri ai serviciilor voluntare și private au participat la un concurs profesional organizat de IJSU (fotogalerie)

Peste 100 de pompieri ai serviciilor voluntare și private au participat la un concurs profesional organizat de IJSU (fotogalerie)

110 pompieri voluntari și privați din județul Botoșani au participat, joi, la faza județeană a concursului profesional organizat de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU), desfășurat pe stadioanele Municipal și „Mecanex”, a transmis purtătorul de cuvânt al IJSU, Dorina Lupu.

Potrivit sursei citate, la start s-au aliniat opt echipaje formate din membrii serviciilor voluntare din Văculești, Cordăreni, Ibănești, Trușești, Mihăileni, Dersca, Brăești și Cândești, dar și trei echipaje aparținând serviciilor private ale DSPSA Botoșani, Carrefour România și Spitalului Municipal din Dorohoi.

Concurenții au avut de trecut trei probe practice: „Pista cu obstacole pe 100 m”, „Ștafeta 4 x 100 m” și „Dispozitivul de intervenție”, toate contracronometru.

Locul I a fost obținut de echipajul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din Văculești. Pe a doua treaptă a podiumului a urcat echipajul SVSU Ibănești, iar pe cea de-a treia SVSU Cordăreni. Cupa „Fair Play” a fost adjudecată de SVSU Trușești.

„În calitate de câștigători ai etapei județene, pompierii voluntari din Văculești vor reprezenta județul Botoșani la faza interjudețeană a concursului, care se va desfășura la Iași, la începutul lunii iulie. Prin desfășurarea acestor competiții se urmărește  dezvoltarea și perfecționarea aptitudinilor și a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acțiunilor de intervenție în situații de urgență, precum și evaluarea nivelului de pregătire a capacității de intervenție a serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență”, a afirmat Dorina Lupu.

De la începutul acestui an, pompierii voluntari din județul Botoșani au intervenit în 462 de situații de urgență, dintre care la 281 alături de forțele IJSU Botoșani. De asemenea, ei s-au implicat în acțiuni de informare și educare preventivă, dar și de sprijin a persoanelor vârstnice și a celor fără aparținători.



















 

 

Spune-ne opinia ta