Pe urmele Arethei Franklin: Karina Cibotariu, 13 ani, o voce "neagră" într-un suflet pur și alb (VIDEO)

Pe urmele Arethei Franklin: Karina Cibotariu, 13 ani, o voce "neagră" într-un suflet pur și alb (VIDEO)

Karina-Ioana Cibotariu are 13 ani și locuiește în localitatea Brăteni din județul Botoșani. Învață la Școală Nr.1 din comuna Mihălășeni, în clasa a VII-a, iar ceea ce o deosebește  de ceilalți copii este talentul muzical cu care a înzestrat-o Dumnezeu.

Vocea ei matura și plină de profunzime fac discordanță cu cei 13 anișori  pe care îi are, iar timbrul ei vocal rămâne in memoria auditorului mult timp. O tehnică vocală foarte bine pusă la punct, personalitate puternică, charisma și sensibilitate, toate aceste detalii nu fac decât să îi contureze un drum sigur Karinei, iar noi să ne mândrim că acest copil este din Botoșani.

Cu rezultate foarte bune la învățătură și cu bursă de merit, Karina are timp și de cursurile de canto și pian din cadrul Studioului CHEIA SOL, pentru care parcurge, săptămânal, un drum de aproape 100 de km dus-întors. Dar nimic nu este imposibil sau greu pentru ea. De aceea este dedicată muzicii și își dorește să aprofundeze acest domeniu. Visul ei este să devină inginer de sunet și să aibă propriul studio de muzică sau chiar să predea tainele muzicii copiilor dornici de a-i pași pe urme.

Iubește muzica jazz si blues deoarece „piesele de acest specific îmi transmit niște sentimente ce nu le simt de la alte melodii sau genuri muzicale. Muzica mă ajută în multe feluri: în primul rând mă ajută să scap de stresul și gândurile negative , evadând într-o lume fără griji, iar apoi mă ajută să-mi exprim sentimentele și stările într-un mod foarte ușor. Eu cred ca muzica este cea mai simplă metoda de a comunica spiritual cu oamenii. Le admir foarte mult pe Christina Aguilera, Etta James si Aretha Franklin.”

În cei 5 ani de când studiază muzica, lista premiilor cucerite de Karina este una impresionantă și toate concursurile la care a participat au avut o mare importantă pentru ea, deoarece „la fiecare competiție am acumulat amintiri frumoase si experiențe noi. Cel mai important premiu câștigat de mine a fost Trofeul Festivalului International BUCURIILE MUZICII- Ritmurile Nordului  din anul 2020, deoarece au participat peste 500 de concurenți și nivelul a fost unul foarte ridicat. M-a bucurat mult acest premiu și mi-a dat curaj.”

Iată premiile câștigate de Karina Cibotariu la concursurile muzicale:

-TROFEUL Festivalului International BUCURIILE MUZICII-Ritmurile Nordului, Botoșani, 2020

-TROFEUL categoriei- Festivalul RAMPA DE LANSARE, Suceava, 2021

-TROFEE de categoriei- pop internațional si pop romanesc- Festivalul CHEIA SOL- Music for all, Botoșani, 2019

-TROFEUL categoriei- Festivalul International VOLARE, Piatra-Neamț, 2019

-Premiul I- Festivalul International WINTER MUSIC STARS, București, 2021

-Premiul I- Festivalul ARMONII DE TOAMNA, București, 2021

-Premiul I – Festivalul International THE BEST VOICE, Chișinău, 2019

-Premiul I- Festivalul VOCI DE INGER, Suceava, 2019

-Premiul al II-lea- Festivalul International MUSIC FOR KIDS, Iași, 2019

-Premiul al II-lea- Festivalul MAGIA FULGILOR DE NEA, Slobozia, 2019

- Premiul al II-lea- Festivalul International NEGHINITA, Bacău, 2018

- Premiul al III-lea- Festivalul National TINERE SPERANTE, 2017

-Mențiune- Festivalul International MARTISOR DOROHOIAN, 2019

-Mențiune- Festivalul International NOVA LATINITAS, Chișinău, 2017

-Mențiune- Festivalul National VIS DE STEA, Moinești, 2018

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inconștiență: Alcolemie record la un care botoșănean și-a luat soția de la spital

astăzi, 21:30
106

Trei maşini de poliţie au oprit în trafic un şofer botoşănean cu alcoolemie record. Incidentul a avut loc sâmbătă la amiază, când bărbatul de 44 de ani, a ieşit din curtea ...

VERSURI DIN STRADĂ: La teiul lui Eminescu. De Emilia-Paula Zagavei

astăzi, 21:00
44

O zi călduroasă și astăzi, dar se apropie răcoarea serii, așa că vă invităm să parcurgeți o nouă poezie ajunsă pe adresa de mail a redacției. Vă dorim lectură plăcută.***LA T...

(A) Comunicat presă: „Botoșani Shopping Center extinde parcarea centrului comercial la 620 de locuri de parcare”

astăzi, 18:52
411

Noi ne știm de 10 ani.Noi suntem Botoșani Shopping Center.Am livrat cel mai mare proiect comercial din municipiul Botoșani împreună cu partenerii noștri.Credem în dezvolta...