Cadru didactic centenar, sărbătorit de autoritățile locale (Foto)

Cadru didactic centenar, sărbătorit de autoritățile locale (Foto)

Doamna Aurelia Petraru este botoșăneanca stabilită în comuna Pomârla, județul Botoșani, care a împlinit astăzi, 12 februarie 2021, venerabila vârstă de 100 de ani, devenind cel mai longeviv cadru didactic din județul Botoșani.

De profesie învățător, doamna Aurelia și-a petrecut zeci de ani la catedră, fiind îndrumător pentru sute sau chiar mii de elevi.

La împlinirea respectabilei vârste, Aurelia Petraru a fost felicitată de către Dumitru Chelaru, primarul comunei Pomârla, care i-a înmânat distinsei doamne o diplomă aniversară.

„Doamna învățătoare Aureliea  Petraru împlinește o vârstă respectabilă. Este greu să rezumi o viață în câteva cuvinte, model de  dascăl, părinte,  prieten.  

Printre valurile furtunoase ale vieții, împreună cu soțul, Gheorghe Petraru, a sădit în inimile copiilor rădăcinile adânci ale învățăturii.

Un profesor de matematica și o învățătoare au fost modelatori  de suflete, au adus mângâiere și  încurajare, sprijinindu-se unul  pe celălalt. 

 Doamna învățătoare Aureliea Petraru și-a continuat misiunea și  în familie, fiind sprijin pentru copiii ei, pentru nepoți și acum pentru strănepoți.

 Viața activă de după pensionare, calmul, blândețea, cumpătarea au contribuit la împlinirea acestei frumoase vârste.

 Sunteți un exemplu pentru noi toți. Doamna învățătoare, Dumnezeu să vă ocrotească și  să vă dăruiască zile senine și sănătate, lângă cei dragi, copii, nepoți și strănepoți!”, au transmis reprezentanții Primăriei Pomârla. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

S-a stins din viață un fost cadru didactic al Colegiului „Mihai Eminescu” din Botoșani

Vineri, 9 Aprilie 2021
3610

Joi, 8 aprilie 2021, este o zi tristă pentru tot personalul Colegiului Național “Mihai Eminescu” din Botoșani. S-a stins din viață, la vârsta de 70 de ani, un nume al înv...

Lansare de carte la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu”

Vineri, 9 Aprilie 2021
142

Vineri, 23 aprilie 2021, începând cu ora 15:00, Biblioteca Județeană ”Mihai Eminescu” Botoșani va găzdui, la Secția Împrumut Carte pentru Copii, lansarea cărții &r...

Zoltan Kallos, secretar de stat în Ministerul Educației, mesaj către profesorii din Botoșani: „Am convingerea că ne-am înhămat la aceeași căruță”

Vineri, 9 Aprilie 2021
229

Campania lansată de Ministerul Educației, „Vaccinare și testare pentru învățare”, a debutat joi și la Botoșani.Evenimentul a avut loc la Prefectura Botoșani, fiind prezen...