Cadru didactic centenar, sărbătorit de autoritățile locale (Foto)

Cadru didactic centenar, sărbătorit de autoritățile locale (Foto)

Doamna Aurelia Petraru este botoșăneanca stabilită în comuna Pomârla, județul Botoșani, care a împlinit astăzi, 12 februarie 2021, venerabila vârstă de 100 de ani, devenind cel mai longeviv cadru didactic din județul Botoșani.

De profesie învățător, doamna Aurelia și-a petrecut zeci de ani la catedră, fiind îndrumător pentru sute sau chiar mii de elevi.

La împlinirea respectabilei vârste, Aurelia Petraru a fost felicitată de către Dumitru Chelaru, primarul comunei Pomârla, care i-a înmânat distinsei doamne o diplomă aniversară.

„Doamna învățătoare Aureliea  Petraru împlinește o vârstă respectabilă. Este greu să rezumi o viață în câteva cuvinte, model de  dascăl, părinte,  prieten.  

Printre valurile furtunoase ale vieții, împreună cu soțul, Gheorghe Petraru, a sădit în inimile copiilor rădăcinile adânci ale învățăturii.

Un profesor de matematica și o învățătoare au fost modelatori  de suflete, au adus mângâiere și  încurajare, sprijinindu-se unul  pe celălalt. 

 Doamna învățătoare Aureliea Petraru și-a continuat misiunea și  în familie, fiind sprijin pentru copiii ei, pentru nepoți și acum pentru strănepoți.

 Viața activă de după pensionare, calmul, blândețea, cumpătarea au contribuit la împlinirea acestei frumoase vârste.

 Sunteți un exemplu pentru noi toți. Doamna învățătoare, Dumnezeu să vă ocrotească și  să vă dăruiască zile senine și sănătate, lângă cei dragi, copii, nepoți și strănepoți!”, au transmis reprezentanții Primăriei Pomârla.



 

 

Spune-ne opinia ta