Părintele Ciprian Grădinaru a devenit cetățean de onoare al comunei natale Hlipiceni (fotogalerie)

Părintele Ciprian Grădinaru a devenit cetățean de onoare al comunei natale Hlipiceni (fotogalerie)

Părintele Ciprian Grădinaru, cunoscut drept „chirurgul sufletelor” din București, a fost numit, marți, cetățean de onoare al comunei natale Hlipiceni. La ceremonie au participat oficialitățile locale, dar și președintele Consiliului Județean, Doina Federovici.

Ciprian Grădinaru a fost învățăcelul lui Ilie Cleopa. „De când patriarhul Daniel l-a chemat să slujească la bisericuța de lemn din curtea Catedralei Neamului, râuri nesfârșite de credincioși și-au aflat curățirea sufletului la el. Astăzi  este fără îndoială unul dintre cei mai căutați și mai iubiți duhovnici ai zilelor noastre. Un om simplu, smerit, modest dar cu multă bunătate, lângă care simți multă dragoste și liniște sufletească.

Spirit viu, curajos, dar blând și înțelegător în ale suferinței, părintele Ciprian Grădinaru a ajuns să fie supranumit „chirurgul sufletelor”. Oamenii îl caută, îl ascultă, îi cer ajutorul. Este unul dintre cei mai îndrăgiți duhovnici, căutat an de an fie că se află în mănăstirile Neamțului, fie că se nevoiește la Paraclisul din Capitală. Are pentru fiecare creștin un sfat, un cuvânt de mângâiere. Însă cel mai mult impresionează la Părintele Grădinaru capacitatea de a acționa, de a lăsa loc faptei bune și gândului curat”, a scris Doina Federovici pe Facebook.

Arhimandritul Ciprian Grădinaru este născut în data de 28 iunie 1971, la Hlipiceni. A fost tuns în monahism la vârsta de 21 de ani în Mănăstirea Sihăstria. Din 2011, slujește la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului unde coordonează numeroase activități duhovnicești și social-filantropice.

Președintele CJ Botoșani i-a oferit părintelui Ciprian Grădinaru o diplomă de onoare în semn de înaltă prețuire, pentru activitatea pastorală și pentru sprijinul acordat autorităților județene și locale.





 

 

Spune-ne opinia ta