Troița din curtea Spitalului de Recuperare, sfințită cu un sobor de preoți, zeci de pacienți și angajați ai unității sanitare (fotogalerie)

Troița din curtea Spitalului de Recuperare, sfințită cu un sobor de preoți, zeci de pacienți și angajați ai unității sanitare (fotogalerie)

Marți, la orele amiezii, troița cu „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, din curtea Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe”, din Botoșani, a fost sfințită. Slujba de sfințire a fost oficiată de un sobor de preoți.

Icoana ce întruchipează Sfântul ocrotitor al municipiului Botoșani este realizată din micromozaic de murano, fiind construită înainte de pandemie. Din păcate, acest eveniment de sfințire nu s-a putut oficia după realizare din cauza restricțiilor pandemice.

„Sfântul Gheorghe” este cel care ocrotește orașul Botoșani, Spitalul de Recuperare și oastea țării. La eveniment au participat pacienții unității sanitare într-un număr impresionant și personalul, care a susținut cu rugăciuni.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Circ politic în ședința de CL, s-a lăsat și cu jigniri. Primar: „Pietrele mai lipsesc și crucea...” (foto, video)

Joi, 28 Martie 2024
1213

În prag de campanie electorală politicienii nu mai țin cont de nimic. Ședința de Consiliul Local a Primăriei municipiului Botoșani din cursul zilei de joi, 28 martie 2024, s-a lăsat cu o ...

Calvar pentru șoferi pe strada Pacea, consilier nemulțumit de... asfaltare (foto, video)

Joi, 28 Martie 2024
753

În plenul ședinței de Consiliul Local de luna trecută, consilierul Maxim Maricel s-a declarat nemulțumit de faptul că nu intervine nimeni pe strada Pacea, acolo unde șoferii se „chin...

Zilele municipiului Botoșani sub semnul întrebării, consilierii nu au votat proiectul: „A picat, clar. Bucurați-vă” (foto, video)

Joi, 28 Martie 2024
435

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului USR – Filiala Botoșani, a avut o interpelare în acest sens, punând spre dezbatere un amendament la acest proiect.„N...