O tâlhărie îndrăzneață la Botoșani. ”Două bătrâne au fost jefuite de… dantură!”

Orașul Botoșani nu a dus niciodată lipsă de hoți inventivi. Cel puțin asta reiese dintr-o întâmplare consemnată de presa locală în urmă cu aproape 85 de ani.

O tâlhărie îndrăzneață la Botoșani. ”Două bătrâne au fost jefuite de… dantură!”

Mai exact, în primăvara anului 1940. Marea majoritate a infractorilor proveneau din cartierele suprapopulate și mărginașe ale orașului: Calicime, Griviței, Țigănime, Cărămidărie, Piața Ferdinand (Obor) etc., după cum informează administratorii grupului Amintiri din Botoșaniul de odinioară, care ne oferă și câteva informații ”actualizate”: strada Sfântul Ilie este actuala Independenței, în timp ce numărul 40 se afla în jurul Lidl-ului de astăzi din centru.

”O tâlhărie îndrăzneață la Botoșani Două bătrâne au fost jefuite de… dantură!”, consemna presa locală în ziua de 25 martie 1940, scoțând astfel la iveală o întâmplare cu totul ieșită din comun: două bătrâne au rămas fără dantura de aur din gură după ce au fost vizitate de ”mascați”:

”Un îndrăzneț atac banditesc s-a săvârșit duminică, în orașul nostru. Fiind sărbătoare evreească, în ghettou umblau băeți și fete mascați, cu muzicanții după ei, din casă în casă, făcând urări și adunând bacșișuri.

Pe la ora 4 d.a. și-au făcut apariția doi ”mascați” la casa femeii Miriam Segall, văduvă, din str. Sfântul Ilie nr. 40, care stătea de vorbă cu o cumnată a ei, anume Peisa sin Iosub. Crezând că au venit să le ureze, gazda s-a îndreptat spre un dulap să scoată câțiva lei să le dea.

Dar mascații au tăbărât asupra ei, lovind-o și cerându-i bani. Pe cealaltă au legat-o de un scaun. Negăsind însă decât câțiva poli, bandiții le-au scos, ambelor femei, danturile de aur din gură, apoi au dispărut”.


(Foto: Facebook / Amintiri din Botoșaniul de odinioară)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ofertă la teatru de Zilele municipiului Botoșani: Un bilet plus unul gratuit la „Iubesc. Iubesc. Te iubesc!”

astăzi, 12:59
26

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 18:00, la Casa Tineretului, se va juca spectacolul „Iubesc! Iubesc! Te iubesc!” de Avtandil Varsimașvili, regizat de regizorul georgian Andro Enukidze. ...

Cinci persoane, printre care și un copil de 8 ani, rănite într-un accident rutier în a treia zi de Paște! (foto)

astăzi, 12:20
728

Un accident rutier în urma căruia au rezultat cinci victime s-a produs, marți dimineață, pe raza localității Roșiori, din județul Suceava.Potrivit pompierilor care au ajuns la fața ...

Risc de inundații în județul Botoșani, Cod Galben până la miezul nopții!

astăzi, 12:00
102

Hidrologii au anunțat că există risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia și au instituit Cod Galben până astăzi, la ora 24.00.Fenomenele prognozate sunt „s...