Student la Agricultură în Iași, dar coordonatorul fermei familiei din Botoșani. „Am avut norocul să cresc în locul potrivit” (fotogalerie)

Întreaga copilărie a petrecut-o în fermă alături de sora lui și de părinți.

Student la Agricultură în Iași, dar coordonatorul fermei familiei din Botoșani. „Am avut norocul să cresc în locul potrivit” (fotogalerie)

Iubirea pentru pământ i-a fost insuflată de mic lui Costin-Robert Atănăsoaie, un tânăr de 19 ani din Mitoc, județul Botoșani. În momentul de față este student la Facultatea de Agricultură USV Iași și spune că nu se vede făcând altceva pentru că întreaga copilărie și-a petrecut-o în fermă alături de sora lui, Mădălina, și de părinți.

Așadar, poate fi spus că ferma de familie are viitor pentru că tinerii lucrează cot la cot cu părinții pentru o recoltă bogată.

Deși este student la Agricultură în Iași, tânăr coordonează ferma familiei din Botoșani ca un adevărat profesionist.

𝟲𝟬% 𝗳𝗼𝗻𝗱𝘂𝗿𝗶 𝗻𝗲𝗿𝗮𝗺𝗯𝘂𝗿𝘀𝗮𝗯𝗶𝗹𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝘁𝗲𝗵𝗻𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝘇𝗮𝗿𝗲

Pentru a avea randament în ferma de la Mitoc, structura culturilor este diversă, de aceea familia Atănăsoaie a achiziționat și o gamă variată de utilaje agricole, cu care se mândresc, în special în ultimii ani de când au tehnologizat ferma și mai mult, prin intermediul fondurilor europene.

,,Avem o fermă zootehnică de 65 de bovine și 130 ha, cultură mare. Ferma a fost înființată în anii ’90 de către tatăl meu, când a și achiziționat primul tractor, un U650, iar mai serios ne ocupăm din 2014, când ne-am achiziționat primul tractor nou accesând fonduri europene, un John Deere 6125M pentru lucrările grele, cu 60% fonduri nerambursabile. În viitorul apropiat, dacă vom avea ocazia am vrea să construim un adăpost nou pentru bovine, tot prin intermediul fondurilor europene’’, a spus Costin-Robert Atănăsoaie, tânăr fermier din județul Botoșani.

𝗖𝗼𝘀𝘁𝗶𝗻 𝗰𝗼𝗻𝗱𝘂𝗰𝗲 𝘁𝗿𝗮𝗰𝘁𝗼𝗿𝘂𝗹 𝗰𝗮 𝘂𝗻 𝗽𝗿𝗼𝗳𝗲𝘀𝗶𝗼𝗻𝗶𝘀𝘁

Viitorul inginer agronom se perfecționează sub îndrumarea tatălui și a mamei, care sunt mulțumiți că au pe mâinile cui să lase ferma, dar pentru a stăpânii acest domeniu și pentru a fi la curent cu noutățile, Costin a ales să urmeze studiile superioare, fiind student în anul al II-lea, la specializarea agricultură.

De mic am fost pasionat de tractoare, prima dată conducând un Fiat, în anul 2013. Deși alții trebuie să încerce mai multe domenii pentru a găsi ceea ce le place, eu consider că am avut norocul să cresc în locul potrivit. Este un domeniu foarte frumos, însă nu cred că poate fi practicat de cineva care nu are plăcere pentru așa ceva sau care o face doar pentru bani”, încheie Costin-Robert Atănăsoaie, student la Facultatea de Agricultură USV Iași.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

astăzi, 19:15
41

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
49

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
33

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...