O parohie din Botoșani se alătură campaniei „Luna pentru viață” (Video)

O parohie din Botoșani se alătură campaniei „Luna pentru viață” (Video)

Duminică, 21 martie, de Ziua Mondială a Sindromului Down, Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Botoșani a organizat evenimentul „Fiecare viață este un dar”, care face parte din campania „Luna pentru viață”.

Invitatul special a fost dr. Ioana Alexandroaie, coordonator al Secției de Obstretică și Ginecologie  din cadrul Spitalului Județean „Mavromati” Botoșani.

Desfășurat în fiecare an, evenimentul își propune să sensibilizeze societatea privind problema avortului din România și să o facă mai atentă asupra faptului că discriminarea persoanelor cu Sindromul Down și al persoanelor cu nevoi speciale începe, în general, înainte de naștere.

Anul acesta, Luna pentru viață și Marșul pentru viață au tema „Uniți pentru viață”. Majoritatea activităților au loc online, pentru a respecta regulile sanitare din pandemie.

Luna pentru viață cuprinde activități pro-viață organizate la nivel local: ateliere de informare și educare, întâlniri culturale, evenimente artistice, proiecții de film, acțiuni de implicare socială.

Punctul culminant al Lunii pentru viață este Marșul pentru viață, eveniment de conștientizare a societății cu privire la situația foarte dificilă a crizei de sarcină, care poate duce la drama avortului în lipsa sprijinului.

 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta