O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompieri (fotogalerie)

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompieri (fotogalerie)

28 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 17 – 47 ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul programului național „Salvator din pasiune”, respectiv cursul introductiv și cel de acordare a primului ajutor de bază.

Astfel, în perioada 18 – 26  iunie  a.c., la sediul I.S.U. Botoşani au participat la cursul introductiv privind structura, misiunile şi atribuţiile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Județului Botoşani.

În perioada 27 iunie – 1 iulie a.c. , voluntarii și-au însușit noţiunile de prim ajutor de bază. Totodată, au învăţat cum să recunoască urgenţele cu risc vital şi să execute tehnicile şi manevrele de prim ajutor în situaţii cu una sau mai multe victime.

Cursurile s-au desfășurat sâmbăta și duminica și au  fost susținute de specialiștii în domeniul pregătirii pentru intervenție, dar și de coordonatorul SMURD al ISU Botoșani.

Cu toate că în această serie s-au înscris 55 de botoșăneni, doar 28 au participat la cursuri. După parcurgerea celor 54 de ore de pregătire, toți cei 28 au promovat examenul final.

De astăzi, aceștia vor putea să desfășoare activități de voluntariat în cadrul subunităților de intervenție ale ISU Botoșani, fiind angrenaţi în diverse acţiuni de intervenţie, ajutor umanitar şi popularizare a mesajului preventiv.

Derulat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă începând cu luna mai a anului 2016, proiectul urmăreşte susţinerea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităţilor pe timpul situaţiilor de urgenţă, dar şi pentru prevenirea lor.

Pentru a putea deveni voluntari, cei interesați trebuie să prezinte următoarele documente: 
          - cerere de înscriere; 
          - certificat de cazier judiciar (doar pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani); 
          - copie a actului de identitate; 
          - aviz psihologic; 
          - act doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare; 
          - adeverinţă medicală cu menţiunea „apt pentru efort fizic” sau „apt pentru muncă”;
          - acordul părinţilor/tutorelui legal, doar pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea neștiută a buricului, varianta ”ilegală” a cașcavalului de Săveni

astăzi, 12:47
71

Mihai Ghiduc a documentat istoria cașcavalului de Săveni. Și nu întâmplător, spune el.”Mi-am petrecut copilăria în Săveni și merg acolo de câteva ori pe an, &i...

Demn de filmele de comedie: Botoșănean prins drogat după ce s-a prezentat singur la Poliție

astăzi, 12:01
118

Marți, 3 octombrie 2023, la sediul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul Rutier s-a prezentat un tânăr de 22 de ani, din municipiul Botoșani, pentru a declara faptul că a fost implicat &i...

Ce a pățit o femeie care, din milă, a primit în casă o tânără ce părea neajutorată

astăzi, 11:56
213

În cursul zilei de marți, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unei tinere din municipiul Dorohoi, bănuită de com...