O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompieri (fotogalerie)

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompieri (fotogalerie)

28 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 17 – 47 ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul programului național „Salvator din pasiune”, respectiv cursul introductiv și cel de acordare a primului ajutor de bază.

Astfel, în perioada 18 – 26  iunie  a.c., la sediul I.S.U. Botoşani au participat la cursul introductiv privind structura, misiunile şi atribuţiile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Județului Botoşani.

În perioada 27 iunie – 1 iulie a.c. , voluntarii și-au însușit noţiunile de prim ajutor de bază. Totodată, au învăţat cum să recunoască urgenţele cu risc vital şi să execute tehnicile şi manevrele de prim ajutor în situaţii cu una sau mai multe victime.

Cursurile s-au desfășurat sâmbăta și duminica și au  fost susținute de specialiștii în domeniul pregătirii pentru intervenție, dar și de coordonatorul SMURD al ISU Botoșani.

Cu toate că în această serie s-au înscris 55 de botoșăneni, doar 28 au participat la cursuri. După parcurgerea celor 54 de ore de pregătire, toți cei 28 au promovat examenul final.

De astăzi, aceștia vor putea să desfășoare activități de voluntariat în cadrul subunităților de intervenție ale ISU Botoșani, fiind angrenaţi în diverse acţiuni de intervenţie, ajutor umanitar şi popularizare a mesajului preventiv.

Derulat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă începând cu luna mai a anului 2016, proiectul urmăreşte susţinerea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităţilor pe timpul situaţiilor de urgenţă, dar şi pentru prevenirea lor.

Pentru a putea deveni voluntari, cei interesați trebuie să prezinte următoarele documente: 
          - cerere de înscriere; 
          - certificat de cazier judiciar (doar pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani); 
          - copie a actului de identitate; 
          - aviz psihologic; 
          - act doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare; 
          - adeverinţă medicală cu menţiunea „apt pentru efort fizic” sau „apt pentru muncă”;
          - acordul părinţilor/tutorelui legal, doar pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Meciul dintre FC Botoșani și FCSB, reprogramat

astăzi, 20:09
5

Partida dintre FC Botoşani şi FCSB, din etapa a şasea a Superligii naţionale de fotbal, a fost amânată, a anunţat, vineri, conducerea clubului din Botoşani, potrivit Agerpres.Potrivit...

Prefectul județului Botoșani, în urma vizitei în P.T.F. Stânca: „La ora 12:00 erau aproximativ 190 de camioane care așteptau să intre în România. Am primit multe sesizări din partea șoferilor” (fotogalerie)

astăzi, 18:26
114

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, s-a deplasat astăzi în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca Costești pentru evaluarea situației din teren și eficientizarea fluxului d...

Femeie găsită moartă în curte de către concubin

astăzi, 14:18
634

O femeie de doar 49 de ani a fost găsită moartă în curtea casei de către concubinul acesteia. Bărbatul la crezut că femeia a plecat de acasă pe la vecini, însă a observat că papuc...