Mini bibliotecă într-un supermarket din Botoșani. Peste 1000 de volume sunt puse la dispoziția cititorilor (FOTO)

Mini bibliotecă într-un supermarket din Botoșani. Peste 1000 de volume sunt puse la dispoziția cititorilor (FOTO)

Clienții unui supermarket din Botoșani au plăcuta surpriză de a fi întâmpinați la intrare de o mini bibliotecă.

Cele peste 1000 de cărți din diferite domenii, sunt puse la dispoziția clienților, dornici de a se delecta cu o lectură de calitate. Minibiblioteca vine și în sprijinul elevilor care pot împrumuta cărțile necesare în activitatea școlară.

Mini biblioteca cupride volume din  domenii diverse, pentru toate gusturile și vârstele: de la culegeri de limba română și matematică până la beletristică și literatură școlară.

Cititorii care doresc să împrumute o carte nu trebuie decât să doneze un exemplar din biblioteca personală, primind alte două la schimb, cu împrumut.

Toată această acțiune se bazează pe bunăvoința și încrederea cititorilor, de aceea nu există fișe de împrumut.

Inițiativa crearii acestui spațiu a fost luată de angajații supermatketului, în urmă cu aproximativ trei ani, când a fost inaugurat supermarketul situate pe  strada George Enescu.

Acțiunea vine și în sprijinul clienților cu copii mici care pot fi lăsați la locul special amenajat pentru ei, unde pot colora sau răsfoi o carte de povești, în timp ce părinții se află la cumpărături.

„Donează o carte și noi îți împrumutăm altele două în schimb!

Vă invităm să vă bucurați de colțul nostru cultural, să vă lăsați copilul să răsfoiască cărțile de colorat din bibliotecă, în timp ce dumneavoastră vă faceți liniștiți cumpărăturile!”, este mesajul transmis de inițiatorii acțiunii.           







 

 

Spune-ne opinia ta