Mănăstirea Vorona își serbează miercuri hramul. La eveniment este prezent și ÎPS Teofan

Mănăstirea Vorona își serbează miercuri hramul. La eveniment este prezent și ÎPS Teofan

Săptămâna Culturii la Vorona continuă miercuri, 8 septembrie 2021, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, cu hramul celei mai cunoscute mănăstiri din județul Botoșani.

Sărbătoarea a început încă de dimineață, de la ora 8:00 când, în incinta mănăstirii s-au adunat sute de credincioși pentru a participa la Sfânta Liturghie de Hram oficiată de un sobor de preoți în frunte cu ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

După ceremonialul religios, începând cu ora 12:30 și până diseară, credincioșii vor lua parte la Festivalul Internațional de Folclor, renumitele „Serbările Pădurii”, aflat la cea de-a 46-a ediție.

În cadrul festivalului vor participa artiști și formații artistice din comună, din județ, din țară dar și din Republica Moldova. Printre invitații de onoare se numără Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava, Ion Paladi, Margareta Clipa, Ionuț Langa și Constantin Bahrin.

De la ora 20:30 , la Centrul Cultural Vorona va avea loc un eveniment dedicat tinerilor, iar pe scena special amenajata vor urca formațiile Etno și Leya D.

Evenimentul religios va continua și pe parcursul zilei de joi, 9 septembrie 2021, când la Mănăstirea „Sihăstria Voronei” va avea loc Sfânta Liturghie de Hram oficiată de un sobor de preoți în frunte cu ierarhi de la Mitropolia Moldovei și Bucovinei. De asemenea, pelerinii vor putea să se închine la moaștele Sfântului Onufrie de la Sihăstria Voronei.

Iată și imagini de la evenimentul de astăzi:

 

Spune-ne opinia ta