Imagini tomnatice surprinse într-o arie naturală protejată din Botoșani, fiind desemnată importantă pentru speciile de păsări pe care le adăpostește (fotogalerie)

Imagini tomnatice surprinse într-o arie naturală protejată din Botoșani, fiind desemnată importantă pentru speciile de păsări pe care le adăpostește (fotogalerie)

Aria de Importanță Specială Avifaunistică ROSPA0116 Dorohoi – Șaua Bucecei, în suprafață de 25356 hectare, a fost desemnată importantă pentru protecția a 15 specii de păsări de interes comunitar și a habitatelor specifice pe care le adăpostește.

Situl Natura 2000, format preponderent din păduri de foioase, mai precis 70,21%, în vecinătatea cărora sunt pășuni și fânațe păstrate în stare semi-naturală, adăpostește populații importante din specii amenințate la nivelul Uniunii Europene. Este vorba despre acvila țipătoare mică, ciocănitoarea de stejar, fâsa de câmp și presura de grădină.

Include Rezervația Naturală RONPA0249 Arinișul de la Horlăceni și se suprapune parțial peste situl de importanță comunitară ROSCI0076 Dealu Mare – Hârlău.

Fotografiile ce surprind culorile toamnei și păsările sunt realizate de echipa Serviciului Teritorial al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate din Botoșani. 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Concert caritabil organizat de elevii și profesorii Liceului Pedagogic „Nicolae Iorga” din Botoșani (fotogalerie)

astăzi, 08:40
133

Cu ocazia Sfântului Nicolae, elevii și profesorii de la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” din Botoșani au organizat o serie de spectacole cu scop caritabil. Acest eveniment caritabi...

Președintele Clubului Rotary lansează o carte în scop caritabil, iar fondurile vor fi folosite de voluntarii Interact pentru a cumpăra cadouri copiilor nevoiași

Marţi, 6 Decembrie 2022
313

Clubul Rotary Botoșani organizează, joi, 8 decembrie, de la ora 17:00, la Galeriile „Ștefan Luchian” din municipiul reședință de județ, un eveniment cultural caritabil sub titulatur...

Voluntarii și asistenții sociali au experimentat viața din altă perspectivă cu ocazia Zilei Persoanelor cu Dizabilități (fotogalerie)

Marţi, 6 Decembrie 2022
147

Anul acesta premiul Nobel pentru fizică s-a acordat unor cercetători care deschid noi perspective asupra lumii. Ei ne spun că atunci când două corpuri, două ființe interacționează sufici...