Imagini tomnatice surprinse într-o arie naturală protejată din Botoșani, fiind desemnată importantă pentru speciile de păsări pe care le adăpostește (fotogalerie)

Imagini tomnatice surprinse într-o arie naturală protejată din Botoșani, fiind desemnată importantă pentru speciile de păsări pe care le adăpostește (fotogalerie)

Aria de Importanță Specială Avifaunistică ROSPA0116 Dorohoi – Șaua Bucecei, în suprafață de 25356 hectare, a fost desemnată importantă pentru protecția a 15 specii de păsări de interes comunitar și a habitatelor specifice pe care le adăpostește.

Situl Natura 2000, format preponderent din păduri de foioase, mai precis 70,21%, în vecinătatea cărora sunt pășuni și fânațe păstrate în stare semi-naturală, adăpostește populații importante din specii amenințate la nivelul Uniunii Europene. Este vorba despre acvila țipătoare mică, ciocănitoarea de stejar, fâsa de câmp și presura de grădină.

Include Rezervația Naturală RONPA0249 Arinișul de la Horlăceni și se suprapune parțial peste situl de importanță comunitară ROSCI0076 Dealu Mare – Hârlău.

Fotografiile ce surprind culorile toamnei și păsările sunt realizate de echipa Serviciului Teritorial al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate din Botoșani. 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

20 de ani de activitate sindicală în domeniul asistenței sociale marcați de FNS „Pro Asist” la Botoșani (foto, video)

Sâmbătă, 23 Septembrie 2023
333

Federaţia şi-a început activitatea în anul 2003 cu sediul în Râmnicu Vâlcea, fiind înfiinţată iniţial din lucrători în domeniul protecţiei copilului ş...

Demo Drift Show pentru pasionații de mașini și senzații tari (foto, video)

Sâmbătă, 23 Septembrie 2023
942

Asociația de Drift din Botoșani, împreună cu Primăria municipiului Botoșani și Consiliul Local, organizează în acest weekend un eveniment ce reunește pasionații de adrenalină. Es...

Peste 200 de adolescenți urmează să părăsească sistemul de protecție socială din Botoșani (foto, video)

Vineri, 22 Septembrie 2023
455

Astăzi, în incinta Palatului Administrativ al județului Botoșani a avut loc un eveniment important pentru tinerii aflați în sistemul de protecție a copilului. Este vorba despre o camp...