Imagini tomnatice surprinse într-o arie naturală protejată din Botoșani, fiind desemnată importantă pentru speciile de păsări pe care le adăpostește (fotogalerie)

Imagini tomnatice surprinse într-o arie naturală protejată din Botoșani, fiind desemnată importantă pentru speciile de păsări pe care le adăpostește (fotogalerie)

Aria de Importanță Specială Avifaunistică ROSPA0116 Dorohoi – Șaua Bucecei, în suprafață de 25356 hectare, a fost desemnată importantă pentru protecția a 15 specii de păsări de interes comunitar și a habitatelor specifice pe care le adăpostește.

Situl Natura 2000, format preponderent din păduri de foioase, mai precis 70,21%, în vecinătatea cărora sunt pășuni și fânațe păstrate în stare semi-naturală, adăpostește populații importante din specii amenințate la nivelul Uniunii Europene. Este vorba despre acvila țipătoare mică, ciocănitoarea de stejar, fâsa de câmp și presura de grădină.

Include Rezervația Naturală RONPA0249 Arinișul de la Horlăceni și se suprapune parțial peste situl de importanță comunitară ROSCI0076 Dealu Mare – Hârlău.

Fotografiile ce surprind culorile toamnei și păsările sunt realizate de echipa Serviciului Teritorial al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate din Botoșani.







 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Șeful educației botoșănene, apel către directorii de școli: „Acești elevi pot avea niște traume din trecut” (foto, video)

Miercuri, 27 Martie 2024
710

Miercuri, 27 martie, a avut loc întâlnirea de instruire cu directorii și directorii adjuncți din învățământul liceal, urmând ca joi să fie instruiți cei din î...

Echipă completă la CJ Botoșani, un consilier a depus astăzi jurământul! (foto, video)

Miercuri, 27 Martie 2024
761

Este vorba despre Gabriel Cîrlan, care a ocupat și funcția de director al societății Nova Apaserv în perioada 2013 - 2016.După ce la începutul lunii martie Tribunalul Botoș...

Cele mai longevive cupluri premiate de municipalitatea botoșăneană! (foto, video)

Marţi, 26 Martie 2024
485

Evenimentul s-a desfășurat în sala „Mihai Eminescu” din incinta Primăriei municipiului Botoșani, care a devenit neîncăpătoare pentru zecii de bătrâni chemați de m...