Primii pelerini au ajuns la racla Sfintei Parascheva

Primii pelerini au ajuns la racla Sfintei Parascheva

Primii pelerini au venit deja la racla Sfintei Cuvioase Parascheva din Iași. Chiar dacă mai sunt câteva zile până când va începe procesiunea, credincioși din mai multe județe din Moldova au venit la Catedrala Mitropolitană pentru a se ruga. Între timp, pregătirile sunt în toi pentru Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva.

După doi ani de restricții, pelerinajul la Sfânta Parascheva se va organiza într-o formulă completă. Biserici din mai multe localități din zona Moldovei vor fi sfințite, iar sâmbătă dimineața va începe procesiunea cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, soborul de slujitori ai Catedralei Mitropolitane urmând a așeza racla Sfintei spre închinare în baldachinul amenajat în curtea Catedralei.

„Sărbătoarea de anul acesta a Sfintei Cuvioase Parascheva va fi dedicată anului omagial al rugăciunii în viața bisericii și a creștinului și anului comemorativ al Sfinților Isihasti. Pelerinajul propriu zis de Hram la Catedrala Mitropolitană va începe pe data de 8 octombrie, dis de dimineață, când racla cu Sfintele Moaște ale Sfintei Parascheva va fi scoasă din Catedrală în tradiționala procesiune și așezată în baldachin. Va sta spre închinare până sâmbătă pe 15 octombrie, însă dacă numărul de pelerini va fi mare pentru a putea fi gestionat din interior perioada aceasta va fi anunțată în zilele respective”, a declarat Lucian Apopei, purtător de cuvânt Arhiepiscopia Iașilor, potrivit aloiași.ro.

Primii pelerini deja au venit la raclă pentru a se ruga. Oamenii spun că Sfânta Cuvioasă Parascheva îi ajută să depășească anumite probleme și necazuri.

„Mă rog pentru sănătate. Sunt din Focșani. Abia am ajuns. Spre norocul nostru nu e atât de aglomerat”, a spus o femeie.

„Ne închinăm pentru copii, pentru noi să ne dea sănătate. Suntem din Galați. Anul trecut a fost cu pandemia și nu am mai venit. Ne ajută foarte mult Sf. Parascheva. Trebuie să ai și puțină credință. Degeaba vii la Sfânta, dacă nu ai puțină credință”, a declarat o pelerină.

Anul acesta moaștele Sfântului Panaisie sunt aduse la Iasi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Temele pentru acasă între necesitate și obligație, ce ne sfătuiesc specialiștii în educație din Botoșani!

astăzi, 16:21
49

Țări ca Polonia și Finlanda au decis eliminarea temelor pentru acasă, considerând că beneficiul asupra copilului în ansamblu este nul.De fapt care e adevărul? Mai au nevoie copii...

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
218

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Forțele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
141

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...