Primii pelerini au ajuns la racla Sfintei Parascheva

Primii pelerini au ajuns la racla Sfintei Parascheva

Primii pelerini au venit deja la racla Sfintei Cuvioase Parascheva din Iași. Chiar dacă mai sunt câteva zile până când va începe procesiunea, credincioși din mai multe județe din Moldova au venit la Catedrala Mitropolitană pentru a se ruga. Între timp, pregătirile sunt în toi pentru Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva.

După doi ani de restricții, pelerinajul la Sfânta Parascheva se va organiza într-o formulă completă. Biserici din mai multe localități din zona Moldovei vor fi sfințite, iar sâmbătă dimineața va începe procesiunea cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, soborul de slujitori ai Catedralei Mitropolitane urmând a așeza racla Sfintei spre închinare în baldachinul amenajat în curtea Catedralei.

„Sărbătoarea de anul acesta a Sfintei Cuvioase Parascheva va fi dedicată anului omagial al rugăciunii în viața bisericii și a creștinului și anului comemorativ al Sfinților Isihasti. Pelerinajul propriu zis de Hram la Catedrala Mitropolitană va începe pe data de 8 octombrie, dis de dimineață, când racla cu Sfintele Moaște ale Sfintei Parascheva va fi scoasă din Catedrală în tradiționala procesiune și așezată în baldachin. Va sta spre închinare până sâmbătă pe 15 octombrie, însă dacă numărul de pelerini va fi mare pentru a putea fi gestionat din interior perioada aceasta va fi anunțată în zilele respective”, a declarat Lucian Apopei, purtător de cuvânt Arhiepiscopia Iașilor, potrivit aloiași.ro.

Primii pelerini deja au venit la raclă pentru a se ruga. Oamenii spun că Sfânta Cuvioasă Parascheva îi ajută să depășească anumite probleme și necazuri.

„Mă rog pentru sănătate. Sunt din Focșani. Abia am ajuns. Spre norocul nostru nu e atât de aglomerat”, a spus o femeie.

„Ne închinăm pentru copii, pentru noi să ne dea sănătate. Suntem din Galați. Anul trecut a fost cu pandemia și nu am mai venit. Ne ajută foarte mult Sf. Parascheva. Trebuie să ai și puțină credință. Degeaba vii la Sfânta, dacă nu ai puțină credință”, a declarat o pelerină.

Anul acesta moaștele Sfântului Panaisie sunt aduse la Iasi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod galben de precipitații mixte și polei. Recomandările ISU pentru șoferi

Marţi, 6 Decembrie 2022
180

Avertizarea de tip cod galben de precipitații mixte și depuneri de polei a fost prelungită până la ora 23:00, pentru județul Botoșani.„Dacă sunteți nevoiți să porniți l...

Zeci de autovehicule controlate de polițiștii din Ștefănești, în zorii zilei

Marţi, 6 Decembrie 2022
227

La data de 5 decembrie 2022, în intervalul orar 06:00-09:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești, împreună cu cei ai Secției de Poliție Rurală nr. 10 Ștefăneșt...

Accident rutier provocat de o femeie fără permis și aflată sub influența alcoolului

Marţi, 6 Decembrie 2022
309

La data de 5 decembrie 2022, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au fost sesizați prin apel 112, cu privire la faptul că pe Bulevardul George Enescu, din municipiul Botoșani, s...