Imagini spectaculoase cu diferite specii de păsări, surprinse pe acumulările Rogojești și Bucecea (fotogalerie)

Imagini spectaculoase cu diferite specii de păsări, surprinse pe acumulările Rogojești și Bucecea (fotogalerie)

Aflată la limita dintre județele Botoșani și Suceava, aria de protecție specială avifaunistică ROSPA0110 Acumulările Rogojești – Bucecea este importantă pentru cuibăritul păsărilor acvatice, precum stârcul pitic, buhaiul de baltă, chirighița cu obraz alb.

De asemenea, acesta este un loc de popas esențial pentru păsările migratoare datorită mlaștinilor, pășunilor și culturilor agricole, care oferă loc de hrană pentru mai multe specii de păsări, cum ar fi barza albă și eretele de stuf.

Principalele funcții ale acumulărilor Rogojești și Bucecea sunt alimentarea cu apă potabilă a populației, producția de energie electrică, regularizarea debitelor râului Siret și irigarea terenurilor agricole.

Pescuitul sportiv este permis doar de pe malurile acumulărilor.

Dintre activitățile interzise în sit, reprezentanții Asociației Arii Naturale Protejate – Filiala Botoșani menționează capturarea păsărilor, indiferent de metoda utilizată, incendierea vegetației, tăierea vegetației lemnoase, vânătoarea, schimbarea folosinței pajiștilor, abandonarea deșeurilor, etc.

Planul de management și Regulamentul sitului a fost aprobat prin Ordinul M.M.A.P. nr. 1098/2016.

Fotografiile spectaculoase sunt realizate de echipa Serviciului Teritorial din Botoșani al ANANP.





 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Târgul Liceelor la Botoșani, dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Președinte CJE: „Totdeauna să vă urmați pasiunea și să credeți în voi” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
1177

Vineri a debutat ediția 2024 a Târgului Liceelor la Botoșani și Dorohoi. Evenimentul s-a desfășurat în două locații în același timp: în Sala de Sport a Colegiului Tehni...

Bursa locurilor de muncă la Botoșani, sute de șomeri au fost prezenți! Director AJOFM: „Sperăm să aveți un statut schimbat pe piața muncii!” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
621

Vineri dimineață, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani s-a desfășurat Bursa Locurilor de Muncă.Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru...

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

Marţi, 14 Mai 2024
914

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...