Ouăle au numeroase beneficii pentru organism ÅŸi pot fi consumate în multe moduri, ceea ce le asigura titlul de alimente-minune. Cu toate acestea, există multe informaÅ£ii controversate legate de consumul acestora. Unii specialiÅŸtii spun că nu este bine să mănânci mai mult de 3-4 ouă întregi pe săptămână, în timp ce alÅ£ii declară că este bine să consumi ÅŸi două pe zi, scrie BZI.ro. De ce? Pentru că se întâmplă multe schimbări în corpul tău. Iată care sunt acestea!
Când mananaci două ouă pe zi…
… începi să slăbeÅŸti.
Dacă urmezi o dietă de slăbit, atunci ouăle nu ar trebui să lipsească din meniul tău. Consumă două la micul dejun ÅŸi te vei ridica sătulă ÅŸi energică de la masă. În plus, senzaÅ£ia de foame nu te va vizita prea curând, aÅŸa că riscul de a consuma alimente de tip junk food va fi în scădere.
… stimulezi absorbÅ£ia calciului în organism.
Cantitatea de vitamina D prezenta în compoziÅ£ia ouălor fierte nu este deloc de neglijat. Această substanţă favorizează absorbÅ£ia calciului în corp, ceea ce ajută la întărirea sistemului osos ÅŸi a dinÅ£ilor.
… Å£i se îmbunătăţeÅŸte memoria.
Fosfolipidele sunt componente importante ale lipidelor din membranele celulare. Consumul a două ouă pe zi te ajută să beneficiezi de aceste substanÅ£e în organism, care stimulează funcÅ£iile creierului.
… procesul de îmbătrânire este încetinit.
Conform unui studiu realizat în Olanda, aproximativ 87% dintre femei cu vârste cuprinse între 35 ÅŸi 40 de ani reuÅŸesc să prevină apariÅ£ia ridurilor ÅŸi a iritaÅ£iilor pielii dacă consuma două ouă pe zi. Åži reprezentanÅ£ii sexului opus au reuÅŸit astfel să întârzie apariÅ£ia ridurilor din jurul ochilor.
… sănătatea ochilor este protejată.
Ouăle sunt o sursă importantă de luteina, o substanţă necesară pentru a avea o vedere clară ÅŸi bună. Lipsa acesteia în organism nu provoacă doar slăbirea vederii cu timpul, ci ÅŸi alte probleme de sănătate.
… pielea ÅŸi părul devin mai frumoase.
Consumul a două ouă pe zi îÅ£i asigură par puternic ÅŸi strălucitor ÅŸi piele fină, fără iritaÅ£ii. Acest fapt se datorează vitaminei B 12 aflată în compoziÅ£ia acestor alimente. Totodată, fosfolipidele favorizează eliminarea toxinelor din ficat.
… este prevenită formarea celulelor canceroase.
Colina nu este o substanţă esenÅ£ială doar pentru dezvoltarea creierului ÅŸi stimularea memoriei, ci este importantă în organism ÅŸi pentru că poate reduce riscul de formare a cancerului. Un studiu a scos la iveală faptul că femeile care au consumat două ouă pe zi au redus cu 15% riscul de a dezvolta o tumoare la sân.
… scade riscul apariÅ£iei bolilor cardiovasculare.
Ouăle Å£in sub control producÅ£ia colesterolului rău, cunoscut în termeni medicali sub denumirea de LDL, în organism. Aceste alimente conÅ£in acizi graÅŸi Omega 3, care scad riscul bolilor cardiovasculare prin reducerea nivelului trigliceridelor.
Ouăle sunt produse cu valori nutriţionale extrem de importante pentru organism, astfel că nu ar trebui să lipsească din alimentaţia ta.
TotuÅŸi, dacă medicul nu îÅ£i recomandă să consumi două pe zi, mănâncă mai mult albuÅŸuri cu condimente ÅŸi ierburi aromate.